Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najskuplji golman dosad

Jedan od najvećih promašaja u (novijoj) povijesti nogometa nadomak potpisa za Nicu

Kepa Arrizabalaga nije u Chelseaju opravdao golemi iznos koji su uložili u njega.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tržište nogu sve se više zahuktava, uobičajeno je da se poslovi dogovaraju i prije nego što i službeno započne (1. srpnja) ljetni prijelazni rok.

Jedan takav blizu je zaključenja, na relaciji London - Nica. Chelseajev vratar Kepa Arrizabalaga trebao bi otići na posudbu u redove francuskog prvoligaša Nice nakon što u redovima Bluesa već neko vrijeme nije prva opcija među vratnicama.

Arrizabalaga je i dalje najskuplji vratar u povijesti nogometa, za njega je Chelsea u ljeto 2018. iskrcao nevjerojatnih 80 milijuna eura odštete Athletic Bilbau. Baski uopće nisu htjeli pregovarati oko njegova odlaska, pa Englezi nisu imali drugu opciju nego platiti onoliki iznos koliki je stajao u njegovoj tadašnjoj klauzuli s Athleticom.

Pompozno je doveden na Stamford Bridge, ali tamo nikada nije opravdao novac koji je uložen u njega. Imao je puno loših intervencija koje su Bluesima odnijele neke bodove, nije ulijevao povjerenje i relativno brzo su se u klubu okrenuli potrazi za njegovim nasljednikom. Trenutačno je prvi vratar Chelseaja senegalski reprezentativac Edouard Mendy, dok Kepa ne želi biti njegova pričuva, već traži klub u kojem će stalno braniti.

Kako piše francuski Foot Mercato, na pomolu je dogovor s Nicom, koja je u protekloj sezoni Ligue 1 osvojila peto mjesto i time se plasirala u play-off Konferencijske lige, dakle jednu kvalifikacijsku rundu udaljenu od skupina u Europi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider