Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeno

Juve za sitnu lovu doveo novog Neymara: Karijeru je započeo u futsalu i trebao bi biti Ronaldov savršeni partner u napadu

Stara dama je najboljeg igrača i osvajača SP-a do 17 godina platio samo 1.500.000 eura. Stiže iz Neymarovog Santosa i može igrati sve pozicije u napadu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski nogometni velikan Juventus iz Torina angažiao je talentiranog 19-godišnjeg brazilskog napadača Kaioa Jorgea, dosadašnjeg člana Santosa, s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Koštao je samo 1.500.000 eura prenosi Transfermarkt, a brazilski mediji novoj zvijezdi tepaju da je "novi Neymar" jer stiže iz Santosove škole i može igrati sve pozicije u napadu. Svoj golgeterski instinkt i tehniku izbrusio je igrajući futsal u matičnom Nauticu iz njegove rodne savezne države Prenambuco.

 

Savršeni partner za Ronalda

Kasnije je igrao i za Sport Recife futsal pa se prebacio na nogomet. To je bila dobra odluka jer je za Santos debitirao u dobi od samo 16 godina te je za klub odigrao 80 utakmica postigavši 17 pogodaka. Talijanski mediji kažu kako bi trebao biti savršen partner Cristianu Ronaldu u napadu, jasno pod uvjetom da portugalski superstar ovo ljeto ne zapali iz Torina.

Uskoro bi trebali potvrditi i tranasfer talijanskog reprezentativca Manuela Locatellija iz Sassuola za 35.000.000 eura. Veznjak je trenutačno na liječkničkom u J medicalu i potpisat će ugovor težak 3.000.000 eura po sezoni.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider