Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZA SVE JE KRIV MARCELO

Najbolji strijelac Svjetskog prvenstva postao novi suigrač Šime Vrsaljka

James Rodriguez kao slobodan je igrač pojačao redove grčkog Olympiakosa.

James Rodriguez i Marcelo (Foto: Afp)

Iako su prošle sezone po 47. put osvojili titulu prvaka Grčke, Olympiacos iz Pireja je u aktualnoj sezoni ostao bez nastupa u Ligi prvaka. Koštao ih je toga domaći 0:4 od Maccabija, no ne ide im dobro niti u Europskoj ligi, gdje su u prva dva susreta poraženi u gostima od Nantesa (2:1) te jučer kod kuće od Freiburga (0:3).

Ipak, jedna lijepa vijest razveselila je navijače ovog kluba. Na tribinama se našlo njihovo veliko pojačanje. Riječ je o 31-godišnjem Kolumbijcu Jamesu Rodriguezu, najboljem strijelcu Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu.

Veliki prijatelji ponovno zajedno

On je tamo bio u društvu legendarnog Marcela, koji je također ovog ljeta pojačao grčkog velikana. Marcelo je zapravo i glavni krivac za ovaj transfer, budući da je s Kolumbijcem razvio prijateljstvo dok su zajedno igrali u Real Madridu.

Tako je Olympiacos doveo već treće poznato ime ove sezone, budući da je osim njih došao i Šime Vrsaljko, koji je već zauzeo svoje standardno mjesto  u prvih 11, na svojoj poziciji desnog bočnog braniča.

Benitez ga otjerao iz Evertona

James inače dolazi iz katarskog Al Rayanna za koji je igrao prošle sezone, nakon što mu je Rafa Benitez pokazao izlazna vrata iz Evertona, rekavši da mu nije potreban nogometaš kojem nogomet nije na prvom mjestu prioriteta. Inače, Rodriguez je sezonu ranije bio ponajbolji igrač kluba kojeg je Benitez onda odveo do grčevite borbe za ostanak u ligi.

U karijeri je za klubove odigrao odigrao 429 utakmice te postigao 115 pogodaka uz 141 asistenciju, a ti klubovi su, osim već spomenutih, Banfield, Porto, Monaco, Real Madrid i Bayern. Za reprezentaciju Kolumbije odigrao je 86 utakmica i postigao 24 pogotka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider