Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otišao je vrlo rano

Rijeka dovela igrača Manchester Cityja: Na posudbu stigao Realov odbjegli sin

Iker Pozo došao je u Rijeku na posudbu iz Manchester Cityja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U završnici prijelaznog roka za HNL klubove (traje do 15. veljače) Rijeka je potvrdila dolazak Ikera Poza, španjolskog veznjaka koji je stigao na posudbu iz Manchester Cityja.

Riječ je o igraču koji ima 21 godinu (rođen je u kolovozu 2000.) i igra na pozicijama defenzivnog odnosnog središnjeg veznog.

"Dojmovi su dobri, sve mi se sviđa. Došao sam dati svoj maksimum i nadam se da ću osvojiti puno trofeja", izjavio je Pozo po svom dolasku na Rujevicu.

Zanimljivo, Pozo je ponikao u omladinskoj školi Real Madrida odakle je kao 12-godišnjak i velika perspektiva otišao u Manchester City.

U Engleskoj nije uspio do kraja razviti svoj talent, još uvijek nije debitirao za Cityjevu prvu momčad, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u nizozemskom drugoligašu Eindhovenu gdje je u 29 nastupa postigao tri pogotka.

U potrazi za minutažom sada je stigao u Rijeku, baš kao što je to nedavno učinio još jedan igrač sa španjolskog govornog područja. Kolumbijac Andres Solano, bivši igrač Atletico Madrida, potpisao je za Rijeku i ostavio vrlo dobar dojam u debitantskom nastupu, u pobjedi 3:2 protiv Lokomotive.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider