Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treće pojačanje

Nova zvijezda ostaje u Francuskoj: Umjesto najbogatijeg kluba svijeta izabrao je PSG

Hugo Ekitike novi je napadač PSG-a.

Hugo Ekitike (Foto: Afp)

Mladi napadač Reimsa Hugo Ekitike (20) iduću sezonu provest će na posudbi u redovima francuskog prvaka Paris St Germaina.

Prema pisanju L'Equipea, PSG je želio kupiti Ekitikea za 35 milijuna eura, međutim klubovi se nisu dogovorili oko odštete, što je rezultiralo posudbom.

Newcastle je htio Ekitikea

PSG će na koncu sezone imati novu mogućnost otkupa ugovora.

Ekitike je prošle sezone postigao 11 golova u svim natjecanjima za Reims. Nekoliko klubova iz Premier lige ga je željelo dovesti u svoje redove, najuporniji je bio Newcastle, ali na kraju će mladi napadač ipak ostati u Francuskoj.

Newcastle nije imao problema s plaćanjem odštete, oni su bili spremni ispuniti sve zahtjeve Reimsa s obzirom da su trenutno najbogatiji svjetski nogometni klub (krajem prošle godine kupio ih je Javni investicijski fond Saudijske Arabije), ali mladi Francuz izabrao je prijelaz u redove PSG-a gdje će se nastaviti razvijati pod paskom Christophea Galtiera, ponajboljeg francuskog trenera koji je nedavno došao na klupu Parižana.

Ekitike je treće pojačanje pariškog kluba uoči nove sezone nakon portugalskog braniča Nune Mendesa, te njegovog sunarodnjaka veznjaka Vitinhe.

Mendes je i prošle sezone igrao za PSG, no Parižani su sada otkupili njegov ugovor od Sportinga za 40 milijuna eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider