Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAKON SEZONE KARIJERE

Sin Diega Simeonea napokon ima novi klub

Giovanni Simeone od ove sezone zaigrat će u vrhu napada Napolija.

Giovanni Simeone (Foto: Afp)

Sin jednog od najboljih nogometnih trenera svijeta, Diega Simeonea, dogovorio je sve sa svojim novim klubom. Donedavni član Cagliarija, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi kod Igora Tudora u Veroni, postat će članom Napolija.

Aurelio De Laurentiis bio je najbolji pregovarač pa će Giovanni Simeone, poznat i kao "Cholito", uskoro zaigrati za njegov klub.

Velika je to transfer pobjeda jednog od najosebujnijih nogometnih predsjednika u ovom trenutku, budući da je Simeone bio želja većine talijanskih klubova, ali i nekih izvan čizme. 

Prije mjesec i pol službeno je prešao u Veronu

Sve se to dogodilo samo mjesec i pol dana nakon što je Gio postao punopravni član Verone, kluba za koji je prošle sezone postigao 17 pogodaka u Serie A. 

27-godišnji Simeone tako je dobio priliku zaigrati na nešto višoj razini nego do sada, odnosno naći će se u klubu visokih ambicija. Napoli je prošle sezone osvojio treće mjesto u Serie A te izborio Ligu prvaka, no njihove konstantne ambicije su uključiti se u borbu za naslov prvaka.

Momčad je ove godine ušla u svojevrsno novo razdoblje, nakon što su klub napustile dvije dugogodišnje ofenzivne ikone, Lorenzo Insigne i Dries Mertens.

Giovanni je do sada odigrao 215 utakmica u Serie A te postigao 67 pogodaka. Osim Verone i Cagliarija, nosio je još dres Genoe i Fiorentine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider