Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bio je i u Dinamu

Iznenađujući transfer: Iz trećeligaša Varteksa otišao u prvoligaški klub iz Srbije

Filip Tomašković više neće igrati za Varteks, njegov novi klub je Spartak Subotica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Usred zimskog prijelaznog roka dogodio se jedan zanimljiv i neobičan transfer na relaciji Treća HNL SjeverSrpska SuperLiga.

Preciznije rečeno, iz hrvatskog trećeligaša Varteksa u redovite srpskog prvoligaša Spartaka iz Subotice prešao je Filip Tomašković.

Radi se o mladiću koji pokriva pozicije na desnoj strani – primarna mu je krilo, ali može igrati i na beku. U travnju će Tomašković, koji je od 2013. do 2019. igrao u mlađim kategorijama zagrebačkog Dinama, proslaviti 22. rođendan.

"Prije svega htio bih se zahvaliti upravi, suigračima, trenerima i navijačima NK Varteksa. To su ljudi koji su sa mnom radili, bodrili me i gurali naprijed. Nije bilo lako, bilo je lijepih, uspješnih, ali i onih malo lošijih trenutaka, no sve me to skupa dovelo do potpisa ugovora sa FK Spartakom. Jako sam uzbuđen, ponosan i sretan radi ukazanog povjerenja i prilike koja mi se pružila, ali mjesta za opuštanje još uvijek nema. Na meni je da se nastavim truditi i da pokažem ono što sam posljednje polusezone brusio u NK Varteksu."

Tomašković je u Varteks stigao u ljeto prošle godine, ali nije se dugo zadržao. Dobio je ponudu da potpiše trogodišnji ugovor u prvoligaškoj konkurenciji i objeručke ju je prihvatio.

Kako prolazi početna faza prilagodbe?

"Ni jedna promjena nije laka, ali to je nešto što svaki igrač mora proći. Polako se upoznajem s trenerom, suigračima i svim ljudima kojima sam okružen te sam jako sretan zbog dobre komunikacije koju smo uspostavili već u samom početku. Također se navikavam na treninge jačeg intenziteta i zadovoljan sam kako napredujem te se nadam da će to rezultirati i mojom dobrom igrom", poručio je Tomašković.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider