Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igra u oba sustava

Perišić tek stigao, a Tottenham mu već našao nasljednika: Sjajan mladi igrač pred vratima

Najpoznatiji insajder za transfere Fabrizio Romano javlja da je Destiny Udogie nadomak prelaska u Tottenham.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi talijanski reprezentativac Destiny Udogie na korak je od prelaska u Tottenham gdje bi trebao predstavljati konkurenciju našem Ivanu Perišiću.

Javlja to Fabrizio Romano, najpoznatiji i najutjecajniji stručnjak za transfere u novije doba.

Kako tvrdi Romano, Tottenham je započeo pregovore s Udineseom oko igrača koji će u studenom proslaviti 20. rođendan. Englezi su to zamislili na način da lijevog bočnog dovedu na posudbu s opcijom otkupa ugovora na kraju sezone i trenutno dvije strane pregovaraju oko modaliteta transfera.

Destiny Udogie - savršen igrač za Antonija Contea

Udogie je igrač koji podjednako dobro može igrati na lijevom beku u formaciji s četvoricom igrača u obrani, ali i na lijevom bočnom u slučajevima kada momčad igra s tri stopera. Kao takav, idealan je za koncepciju Tottenhamova trenera Antonija Contea.

No, istovremeno Udogie predstavlja i konkurenciju Perišiću koji je ljetos iz Intera stigao u Tottenham gdje će biti startni lijevi bočni u Conteovoj formaciji 3-4-2-1 (ili 3-4-1-2, ovisno o suparniku i Conteovim preferencijama u datom trenutku).

Tržišna vrijednost ovog talijanskog U-21 reprezentativca prema Transfermarktu iznosi 17 milijuna eura, a ugovor ga s Udineseom veže do 30. lipnja 2026. godine, što znači da klub sa sjeveroistoka Italije ima dovoljno manevarskog prostora za pregovore.

Jasno, ukoliko se ova posudba i realizira, Perišić će u početku imati prednost u odnosu na Udogiea, ali ne treba sumnjati da će mu mladi Talijan nigerijskog porijekla puhati za vratom i vrebati svoju priliku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider