Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaradili milijune

To bi bio posao: Nasamarili su Manchester United, sad žele "svog" igrača natrag

Aaron Wan-Bissaka iz Manchester Uniteda na meti je svog bivšeg kluba Crystal Palacea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije tri godine Aaron Wan-Bissaka je napustio Crystal Palace i prešao u Manchester United za odštetu od 60 milijuna eura (s uključenim bonusima).

Wan-Bissaka je kao izdanak omladinske škole Crystal Palacea zakoračio u seniorski nogomet u dresu svog matičnog kluba i u ljeto 2019. stigla je astronomska ponuda Uniteda koju u južnom Londonu nisu mogli odbiti.

Posao je sklopljen i Wan-Bissaka je preselio na Old Trafford, a Crystal Palace je dobio rekordnu odštetu. Tih 60 milijuna eura do danas je ostao najviši iznos koji je Crystal Palace dobio za jednog svog igrača i pitanje kad će to uopće biti nadmašeno.

Što se tiče Wan-Bissake, on se u dresu Manchester Uniteda nije uspio nametnuti kao neprikosnoveni izbor na poziciji desnog beka. Obukao je dres Crvenih vragova u najgorem razdoblju njihove novije povijesti i nikada nije uspio ponoviti igre otprije četiri-pet godina.

Sada bi se mogao vratiti u staro jato. Kako piše Sky Sports, Crystal Palace je zainteresiran za njegov povratak.

Pritom im ne pada na pamet plaćanje ikakve odštete već bi Wan-Bissaku htjeli dovesti na posudbu, s mogućnošću otkupa ugovora.

Treba reći da Wan-Bissaka ima ugovor s Manchesterom do ljeta 2024. pa bi se moglo dogoditi da igrač ode na posudbu u Crystal Palace i onda se dogodine vrati na Old Trafford gdje bi zatim ušao u posljednju godinu ugovora te bi ga kao takvog Crystal Palace mogao još lakše dovesti.

U svakom slučaju, na odštetu za Wan-Bissaku i njegovu plaću United je uložio desetke milijuna eura, a on ta ulaganja nije opravdao i u konačnici bi mogao otići ili kao slobodan igrač ili za neku simboličnu odštetu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider