Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najveća plaća u povijesti

Ipak se predomislio? Cristiano Ronaldo pri kraju karijere prihvaća kraljevski ugovor

Cristiano Ronaldo cijelo ljeto je tražio novi klub, a na koncu je ostao u Manchester Unitedu.

Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

Prijelazni rok je završio, ali sa spuštanjem rampe na dovođenje igrača u onim najjačim europskim ligama nisu gotova nagađanja oko budućih transfera niti jenjava interes za tim spekulacijama, naročito kad je u pitanju nogometna veličina kao što je Cristiano Ronaldo.

Slavni Portugalac cijelo ljeto je tražio novi klub, ne želeći ostati u Manchester Unitedu, koji ne igra ove sezone u Ligi prvaka.

Njegov menadžer Jorge Mendes nudio ga je brojnim velikanima, ali odbijenica je stigla od Bayerna, PSG-a i Napolija, dok se iz posla povukao i Atletico Madrid nakon što su njegovi navijači poludjeli na samu mogućnost da nekoć omraženi suparnik iz Real Madrida zaigra u njihovu klubu.

30 + 20 + 125 + 125 = 300 milijuna eura

No, prije svih tih ponuda kapetan portugalske reprezentacije sredinom srpnja dobio je ponudu od neimenovanog kluba iz Saudijske Arabije, koja je ukupno bila teška tristotinjak milijuna eura.

Saudijci su bili spremni platiti Manchester Unitedu odštetu od 30 milijuna eura, dati Ronaldovu menadžeru proviziju od 20 milijuna eura, a Cristianu 250 milijuna eura za dvije godine ugovora.

Tada se Ronaldo zahvalio, ali u izjavi za The Athletic predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza Yasser Al-Misehal potvrdio je da je ponuda opet na stolu, ne otkrivajući o kojem se točno klubu radi.

Kako pišu Englezi, Ronaldo razmišlja o prihvaćanju tog ugovora, prema kojem bi imao najveću plaću u povijesti nogometa (125 milijuna eura po sezoni). Razočaran je razvojem događaja u Manchester Unitedu, a bogme niti brojke mu ne idu u prilog.

Prije točno mjesec dana Ronaldo je proveo svih 90 minuta na terenu u onom sramotnom porazu Manchester Uniteda na gostovanju kod Brentforda (4:0), nakon čega se preselio na klupu i dobivao mrvice, a Crveni vragovi nanizali su četiri uzastopne pobjede u tom periodu. Proteklog četvrtka ponovno je dobio 90 minuta i United je ponovno - izgubio, 0:1 na Old Traffordu protiv Real Sociedada.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider