Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ODRAĐENO U PAR DANA

Marc Cucurella novi je igrač Chelseaja

Nakon samo godinu dana u dresu Brightona, Marc Cucurella u bogatom je transferu postao nogometašem Chelseaja.

Marc Cucurella (Foto: Afp)

Čini se da bi transfer razočaranjima Chelseaja mogao biti kraj, odnosno da bi njihovi navijači uskoro napokon mogli malo odahnuti. Naime, dovedeno je jedno veliko obrambeno pojačanje, ono na kojem su počeli raditi tek prije par dana.

Radi se o Marcu Cucurelli, španjolskom nogometašu koji je prošle sezone nosio dres Brightona, za kojeg je taj klub s juga Velika Britanije isplatio Getafeu 18 milijuna eura. 24-godišnji Cucurella se brzo ustalio u momčadi te na kraju odnio nagradu navijača za najboljeg igrača Brightona.

Iz plavog dresa u plavi dres

Sad nakon samo 11 mjeseci napušta jedan plavi dres da bi prešao u drugi uz podosta veću odštetu koja iznosi 50 milijuna funti tj. 60 milijuna eura. Mora se priznati kako je Brighton jako dobro prošao, a Chelsea će im još poslati i braniča Levija Colwilla.

Sve to potvrđeno je od strane Fabricija Romana, ali i nekoliko renomiranih engleskih medija.

Čeka li ga nova pozicija?

Cucurella je do sada uglavnom igrao lijevog bočnog braniča pa se odmah krenulo postavljati pitanje zašto Chelsea gomila igrače na toj poziciji gdje već ima Bena Chilwella i Marcosa Alonsa, dok su sa stoperima u popriličnoj krizi, posebno ako znamo da Thomas Tuchel preferira igru s tri stopera.

No, moguće je da će Cucurella dobiti novu ulogu i zaigrati upravo na poziciji lijevog stopera, uz Thiaga Silvu i Kalidoua Koulibalyja te istovremeno biti "backup" za lijevi bok, posebno ako se Alonsa proda, a Chilwell ponovno upadne u probleme s ozljedama.

Chelsea je tako na kraju platio cifru koju Manchester City nije bio spreman, iako je Cucurella od početka prijelaznog roka bio velika želja Pepa Guardiole. No, ne toliko da bi u svoju riznicu zagrabio po više od 40 milijuna funti, što je bila njihova ovotjedna konačna ponuda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider