Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TUCHEL GA OTPISAO

Chelsea ponudio svog napadača na posudbu, on odabrao između više od 20 ponuda

Callum Hudson-Odoi trebao bi ovu sezonu odigrati u redovima Bayera iz Leverkusena.

Callum Hudson Odoi i Hakim Ziyech (Foto: Afp)

Dok na sve strane pokušavaju pojačati momčad igračima za koje se većina čudi kolike su odštete spremni platiti (Anthony Gordon, Wesley Fofana), Chelsea s druge strane neke svoje dokazane igrače šalje na posudbe.

To su sad napravili s Callumom Hudsonom-Odoijem, koji se oporavio od ozljede te je bio spreman ponovno upasti u Tuchelov sastav. No, čini se da mu Nijemac nema namjeru ove sezone dati pravu priliku. 

Preko 20 klubova poslalo je ponudu

Slijedom toga klub je ovog 21-godišnjaka ponudio na posudbu, a koliko je cijenjen dovoljno govori podatak o zainteresiranima koji su poslali službene ponude. Naime, na adresu Chelseaja došlo ih je preko 20, nakon čega je Callum, uz savjetovanje ljudi iz kluba, dobio priliku odabrati gdje će provesti sezonu.

Kako otkrivaju engleski mediji, odabrao je Bundesligu, gdje će zaigrati u dresu Bayera iz Leverkusena, koji je u ovu sezonu ušao vrlo loše te nakon tri kola nema niti jedan osvojeni bod. Tamo bi trebao tvoriti opaki napadački trojac s Patrikom Schickom i francuskim reprezentativcem, Moussom Diabyjem.

Ova odluka stručnog stožera ipak je iznenađenje. Hudson-Odoi niti prošlu sezonu nije bio u Tuchelovim prvim planovima, sve do devetog kola, nakon čega je nastupio u 13 od idućih 16 utakmica, od toga devet puta u početnom sastavu. Nažalost, onda je došlo do teške ozljede, a proljetos nakon povratka mu menadžer više nije vjerovao.

Nada se nastupu na Svjetskom prvenstvu

Imat će Callum priliku u jednoj vrlo ofenzivnoj momčadi izboriti se za bolji status nakon što se vrati u klub, a također će dobiti potrebnu minutažu pred Svjetsko prvenstvo.

Iako je već zaigrao za reprezentaciju Engleske, to nije bilo u službenoj utakmici te je odabrao promijeniti nogometno državljanstvo i zaigrati za domovinu svojih predaka, Ganu. Očekuje se da bi do početka prvenstva u Kataru sve po tom pitanju trebalo biti riješeno te da će se on naći u sastavu Crnih zvijezda.

Debitiravši za klub kao 17-godišnjak, Hudson-Odoi do sada je za Chelsea odigrao 126 službenih utakmica, uz 16 pogodaka i 26 asistencija. On vjeruje kako će se te brojke u budućnosti još višestruko povećati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider