Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GOODBYE, ENGLAND

Ćaleta-Car vraća se u Francusku i stvara hrvatski bedem u obrani velikana!?

Prema pisanjima više medija, Duje Ćaleta-Car novi je član francuskog Olympique Lyona.

Duje Ćaleta-Car (Foto: Afp)

Ispadanje Southamptona u Championship, ali i njegovo ranije ispadanje iz prvog sastava, rezultiralo je željom Duje Ćaleta-Cara za promjenom sredine.

To je čini se napokon ostvario i to transferom u klub koji se u vezi njega spominjao već početkom mjeseca.

Povratak u Olympique, no ne onaj isti

Više različitih medija otkrilo je kako je sve dogovoreno za Dujin povratak u Francusku, gdje je od 2018. do 2022. godine nastupao za Olympique Marseille.

U klub istog imena se vraća, no ipak ne u spomenutog bivšeg prvaka Europe, nego u jednog drugog velikana. Novi klub 26-godišnjeg hrvatskog reprezentativca trebao bi biti Olympique Lyon.

Odšteta bi trebala iznositi pet milijuna eura, što je tri milijuna manje od onoga što je prije manje od godinu dana Southampton isplatio Marseilleu.

Hrvatski tandem u obrani

Ćaleta-Car je u Southamptonu odigrao 19 utakmica, od čega 13 u Premier ligi, a postigao je dva pogotka. Francusku pamti po ljepšim uspomenama, budući da je u četiri godine upisao 130 službenih nastupa te je postigao pet pogodaka.

Još uvijek se čeka službena potvrda, no čini se da je ovaj transfer u potpunosti dogovoren. Ćaleta-Cara će u obrani Lyona dočekati bivši reprezentativni kolega, Dejan Lovren, koji se zimus vratio u redove kluba gdje je odigrao možda i najbolje sezone karijere.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider