Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova era

Talijanski prvak se priprema za život bez "balkanskog klana": Marotta ponudio Inzaghiju viziju novog Intera

Balkanci bi na kraju sezone mogli otići u paketu, a sportski direktor Intera bi se nakrcao "latinosima".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanskog prvaka Intera iščekuje vrlo zanimljivo prijelazno razdoblje, pojedinim važnim igračima ističu ugovori na kraju sezone, a kako već neko vrijeme nema značajnijih napredaka u pregovorima, sportski direktor crno-plavih Beppe Marotta, orkeće se drugim opcijama.

Konkretno, raspada se balkanski klan u Milanu jer će na kraju sezone ugovori isteći hrvatskim reprezentativcima Marcelu Brozoviću i Ivanu Perišiću, Srbinu Aleksandru Kolarovu i Slovencu Samiru Handanoviću, a klub bi mogli napustiti i Vecino, D'Ambrosio i Ranocchia.

Po pitanju Hrvata situacija je komplicirana jer bi ih trener Simone Inzaghi želio zadržati, ali oni ne pokazuju pretjeranu volju za nastavkom suradnje, barem ne pod ovim uvjetima. Naime, Brozović navodno traži godišnju plaću do 7.000.000 eura, a Inter mu ne želi platiti više od 6.000.000 eura po sezoni. Perišiću pak nude „veteranski“ ugovor, dvostruko slabiji od 5.000.000 eura po sezoni koliko sad zarađuje i tu zapinju ta dva posla.

Zato sportski direktor Marotta ispituje tržište i traga za alternativama, fokus mu je trenutačno na financijski povoljnijim opcijama jer novca u pandemijskoj blagajni nema puno pa kopa po domaćem bazenu.

U Cagliariju je pronašao Nahitana Nandeza, koji bi trebao popuniti rupu u veznom redu nastalu odlaskom Marcela Brozovića, odnosno mogućim odlaskom Arthura Vidala, koji je trenutačno nezadovoljan na Meazzi.

Dolazak Ajaxove jedinice Andrea Onane već je dugo među aktualnostima, a navodno već ima usmeni dogovor s Interom i po isteku ugovora s Kopljanicima trebao bi preseliti među stative Intera umjesto veterana Handanovića.

Trener Inzaghi ima i neke svoje želje pa je svom sportskom direktoru naredio da mu riješi dolazak krilnog napadača Rivera i novo argentinsko čudo Juilana Alvareza i Luisa Alberta iz Lazija. Za prvog će vjerojatno uspjeti nešto dogovoriti s Argentincima, ali oko drugog bi mogao zapeti na problemu zvanom Claudio Lotitto, kontroverznom predsjedniku rimskog kluba koji sigurno neće jeftino pustiti Alberta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider