Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na stolu deseci milijuna

Bayern odbio Cristiana Ronalda i kreće u pripremu spektakularnog transfera: Na meti je Harry Kane!

Bayern želi dovesti Harryja Kanea kao zamjenu za Roberta Lewandowskog.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golemu prazninu koja je u vrhu njihova napada nastala odlaskom Roberta Lewandowskog u Barcelonu Bayern će pokušati popuniti kupovinom - Harryja Kanea.

Vijest je to koju donosi njemački Bild, pozivajući se na insajderske informacije. Tko ih je točno obavijestio o interesu bavarskog giganta za kapetana engleske reprezentacije, Nijemci nisu naveli, ali indikativno je da u tekstu spominju i menadžersku agenciju koja zastupa Kanea i čelne ljude Bayerna. 

Priča ide ovako: vodstvo Bayerna do posljednjeg je trenutka pokušavalo nagovoriti Lewandowskog da se predomisli i da ne ode u Barcelonu. Međutim, budući da je Poljak izričito naglasio da više ne želi ostati u Bayernu i da je Barca jedini klub za koji želi igrati, na Allianz Areni nisu imali izbora - bilo im je preostalo samo da se dogovore s Kataloncima oko odštete.

Lewandowski donio nešto novca i puno glavobolje na Allianz Arenu

Tako se Bavarcima dogodilo da su usred priprema ostali bez glavne zvijezde i najboljeg igrača, a sezona već polako kuca na vrata i nema baš puno slobodnih opcija na tržištu.

Bayern je stoga morao pokrenuti potragu za klasičnom devetkom, centarforom svjetske klase koji bi bio u stanju dostojno zamjeniti fenomenalnog Poljaka. Zna se da takvih nema puno, naročito ne u ovo doba prijelaznog roka kada su mnogi odnosno većina velikih poslova već zaključena.

Jedna od opcija bio je Cristiano Ronaldo čiji je menadžer Jorge Mendes ponudio svog klijenta Bayernu, ali iz Münchena je stigla odbijenica, jer Bayern se nije htio upuštati u dovođenje igrača koji će ove zime navršiti 38 godina, bez obzira što je taj igrač velikan svjetskog nogometa.

Kako piše Bild, njihova glavna meta u ovom trenutku je Harry Kane. Kapetan engleske reprezentacije ima ugovor s Tottenhamom do ljeta 2024. pa su pregovori službeno zabranjeni, Bayern ne smije kontaktirati Kanea sve dok za to ne dobije dozvolu od londonskog kluba.

Bayern zaobilaznim putem stupio u kontakt s Kaneom

Ipak, zaobilaznim putem Bavarci su prišli 29-godišnjem napadaču i to preko njegova brata Charlieja Kanea koji stoji iza menadžerske agencije CK66 koja skrbi o Harryjevoj karijeri.

Nijemci navode da Kane nije u startu rekao "ne" čime je ostavio mogućnost da do transfera na koncu i dođe.

Sportski direktor Hasan Salihamidžić ovo ljeto doveo je Sadija Manea i Matthijsa de Ligta te bi rado angažirao i Kanea, ali čini se da će pogodniji trenutak za to biti iduće ljeto.

Naime, Kane će u srpnju 2023. ući u posljednju godinu ugovora s Tottenhamom koji tada neće imati puno izbora i ako im njihova glavna zvijezda, po poučku kojeg je nedavno baš u Bayernu demonstrirao Lewandowski, priopći da želi otići, onda će Spursima preostati jedino da se dogovore s Bavarcima i prodaju ga. Nekako je teško zamisliti da bi u tom slučaju Tottenham inzistirao da još godinu dana drži u klubu mrzovoljnog igrača koji bi glavom već bio negdje drugdje.

Svega toga itekako su svjesni u sjevernom Londonu pa su već najavili da će Kaneu ponuditi novi ugovor, u trajanju od četiri ili pet godina. To je Tottenhamu jedina nada da će, unatoč izostanku ikakvih uspjeha i trofeja, uspjeti do kraja karijere zadržati kapetana Engleske u svojim redovima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider