Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pregovori u tijeku

Hajduk poslao ponudu za pojačanje u sredini terena: Iskusni Poljak dolazi pomoći Krovinoviću?

Bartosz Nowak veznjak je poljskog Gornik Zabrzea koji će krajem kolovoza proslaviti 29. rođendan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U predvečerje nove europske avanture Hajduk je u potrazi za pojačanjima, pri čemu je primarni cilj dovođenje veznog igrača čiji je forte kvalitetna organizacija igre odnosno izgradnja napada.

Valdas Dambrauskas u aktualnom kadru ima samo jednog takvog igrača - Filipa Krovinovića. Onog trenutka kada suparnici počnu visoko pritiskati Krovinovića, Hajduk se nađe u problemima s prenošenjem lopte u napad, pa onda nerijetko poseže za dugim ubačajima prema Marku Livaji i/ili Nikoli Kaliniću odnosno Janu Mlakaru, ovisno o tome tko je od njih prisutan na travnjaku.

Veznjak kreativac dao bi širinu Hajduku

S ciljem da se rastereti Krovinovića, ali i da momčad dobije još jednog igrača u sredini koji "zna s loptom", sportski direktor Mindaugas Nikoličius skenira tržište i traži adekvatan fit u veznom redu.

Prema pisanju poljskog portala Meczyki, na radar Splićana dospio je Bartosz Nowak, iskuski veznjak koji igra za Gornik Zabrze.

Riječ je o igraču koji je po vokaciji ofenzivni vezni, a može igrati i kao središnji veznjak i to je upravo ono što Majstor s mora traži.

Nowak je ušao u posljednju godinu ugovora s Gornikom i ne bi trebao biti skup. Kako pišu Poljaci, Hajduk je započeo pregovore i već poslao inicijalnu ponudu.

Bartosz Nowak u zadnjoj godini ugovora s Gornikom

Tržišna vrijednost (izvor: Transfermarkt) ovog igrača koji će za mjesec dana proslaviti 29. rođendan iznosi 1.800.000 eura, ali Gornik za njega ne može dobiti ni približno toliko, niti Hajduk želi toliko platiti za igrača kojeg za 11 mjeseci mogu dobiti besplatno.

U posljednje dvije sezone koliko igra za Gornik Zabrze, Nowak je postigao 14 golova i upisao 11 asistencija u 70 nastupa u svim natjecanjima.

Osim Hajduka, Nowaka želi dovesti i poljski Rakow Czestochowa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider