Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U najboljim godinama

Novi veliki transfer iz Europe u Saudijsku Arabiju: Mogao je igrati Ligu prvaka, ali zov novca je bio jači

Allan Saint Maximin mogao je ostati u Newcastleu i igrati Ligu prvaka, ali odlučio je prihvatiti poziv saudijskog Al Ahlyja.

Allan Saint-Maximin (Foto: Afp)

Allan Saint-Maximin novi je igrač koji napušta europski nogomet te seli u Saudijsku Arabiju, uskoro će ovaj 26-godišnji francuski nogometaš iz Newcastlea preseliti u Al Ahly.

Kako navode engleski mediji Saint-Maximin, koji se određeno vrijeme ne nalazi s Newcastleom na pripremama, je obavio svu papirologiju te liječničke preglede, a vrlo brzo će službeno staviti potpis na trogodišnji ugovor s Al Ahlyjem. Navodi se i kako je transfer težak blizu 30 milijuna američkih dolara.

Ovaj krilni igrač profesionalnu karijeru je počeo u St. Etienneu. Potom je igrao za Monaco, Hannover, Bastiju i Nicu, a član Newcastlea je bio od 2019. godine.

Prošle sezone je u dresu Svraka postigao jedan pogodak i upisao pet asistencija, davši svoj doprinos osvajanju četvrtog mjesta i plasmanu u Ligu prvaka. No, ondje neće zaigrati jer je odlučio prihvatiti ponudu s Bliskog Istoka.

Igrao je za sve francuske reprezentativne uzraste, ali u seniorskoj momčadi nije debitirao.

U petak je službeno Al Ahly potvrdio i kako je u svoje redove doveo Riyada Mahreza, dosadašnju zvijezdu Manchester Cityja.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider