Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cristiano će poludjeti

Transfer-bomba: Saudijci nakon Ronalda žele i Messija, na stol bacili nevjerojatan iznos, Argentinac stiže u Rijad!

Cristiano Ronaldo ove je zime stigao u Saudijsku Arabiju potpisavši za Al Nassr. Sada Al Hilal želi Messija.

Messi i Saudijci (Foto: Afp)

Vijest da će Cristiano Ronaldo godišnje zarađivati 200 milijuna eura u saudijskom Al Nassru ostavila je u nevjerici mnoge, premda smo svi svjesni toga da su cifre u današnjem nogometu odletjele u nebesa.

Ronaldo je otišao živjeti u Rijad, glavni grad Saudijske Arabije, gdje se od njega očekuje da podigne kvalitetu ne samo svog kluba nego i cjelokupne lige, nakon što je svojim dolaskom već podigao interes za saudijskom ligom.

U međuvremenu, dok se čeka na Ronaldov debitantski nastup za Al Nassr, španjolski El Mundo Deportivo plasirao je senzacionalnu vijest: Al Nassrov gradski rival Al Hilal želi dovesti Lionela Messija i nudi mu 350 milijuna dolara po sezoni!

"Cilj je saudijske države otvoriti se svijetu, pojačati turizam i to pokušavaju činiti kroz sport. U tom smislu, njihov je glavni cilj domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030. zajedno s Egiptom i Grčkom", ističu Španjolci.

Znakoviti dolazak na presicu

Nije stoga ni čudo što je jedini sponzor koji je prisustvovao konferenciji za medije na kojoj je predstavljen Ronaldo bio predstavnik tamošnje turističke zajednice "Visit Saudi".

U arapskom svijetu saudijska liga bila je najpraćenija i prije dolaska Ronalda, a uspiju li još privući i Messija, postali bi jedna od najinteresantnijih na svijetu. Pritom su Al Hilal i Al Nassr gradski rivali, pa bi Saudijci u istom gradu imali vlastiti "El Clasico".

Žele obnovu rivalstva koje bi ponovno pratio cijeli svijet, njihova je namjera da sve oči budu uperene u Saudijsku Arabiju.

Zna se da Saudijcima novac nije problem, ali u slučaju da Messi pristane doći, Al Hilal to ne bi mogao sve sam financirati pa bi im, tvrdi El Mundo, pomogla država.

Messi uskoro stiže u Saudijsku Arabiju

Idući tjedan Messi će stići u Rijad, s PSG-om će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Ronaldova Al Nassra i pretpostavlja se da će tada Saudijci započeti pregovore.

Inače, Messijev odnos sa Saudijskom Arabijom nije tajna. Argentinski genijalac trenutačno je saudijski turistički veleposlanik, prvi put je viđen kako obnaša svoju dužnost u Džedi u svibnju 2022. Promovirao je tada ljepote toga grada smještenog na obalama Crvenog mora objavivši fotografiju na kojoj na jahti promatra zalazak sunca.

Ako se realizira taj bombastični transfer, ponovno ćemo imati prilike u istoj ligi gledati dva fantastična nogometaša. Svi će biti zadovoljni, osim jednog čovjeka. Nekako sumnjamo da će se ego Cristiana Ronalda lako pomiriti s činjenicom da će Messi zarađivati gotovo dvostruko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider