Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako bi prošli?

Najskuplja momčad prijelaznog roka, a 'najgore' tek slijedi!

Vrtoglave cifre vrtile su se ovog mjeseca po bankovnim računima europskih klubova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do kraja nogometnog prijelaznog roka ostalo je još malo više od mjesec dana (31. kolovoz), no već se može sastaviti respektabilna momčad od igrača koji su prošlosezonske klupske dresove zamijenili novima. U izboru 'najskupljih 11' u dosadašnjem prijelaznom roku nažalost nema mjesta za našeg Marka Pjacu, kojeg je Juventus platio tek 23 milijuna eura.

Trenutnih idealnih 11 plaćeno je vrtoglavih 386 milijuna, a dva najskuplja transfera ovoga ljeta, za koja se očekuju da će se dogoditi, tek će uslijediti. Gonzalo Higuain trebao bi dres Napolija zamijeniti Juventusovim za gotovo 95 milijuna eura, dok će Paul Pogba iz Juventusa u Manchester United na novi svjetski rekord od preko 100 milijuna eura. Spominje se i tranfer Riyada Mahreza koji ne bi trebao proći ispod 40-ak milijuna eura. No idemo redom.

Najskuplji vratarski transfer ovoga ljeta, dosada, bio je onaj brazilskog čuvara mreže Allisona, koji je iz Internacionala stigao u Romu za 8 milijuna eura.

Trojac u obrani čine Eric Bailly, Mats Hummels i Samuel Umtiti. Bailly je u Manchester United stigao iz Villarreala za 38 milijuna eura, a za isti je iznos Hummels pojačao Bayern nakon što je pristigao iz mrskog rivala Borussije Dortmund. Umtiti je u Barcelonu stigao iz Lyona za 25 milijuna eura.

Defanzivni vezni u 'najskupljoj momčadi prijelaznog roka' je N'Golo Kante. On je za malo manje od 36 milijuna eura stigao u Chelsea iz engleskog prvaka Leicester Cityja. Dvojica u sredini veznog reda su Portugalci i otkrića Europskog prvenstva - Renato Sanches i Andre Gomes. Sanches je stigao u Bayern iz Benfice za 35 milijuna eura, dok je Gomes postao Barcelonina 'krađa' za 55 milijuna eura! Stigao je iz Valencije.

Dvojica najskupljih krilnih pojačanja su Sadio Mane i Henrih Mhitarjan. Mane je stigao u Liverpool iz Southamptona za čak 41 milijun eura, dok je Armenac Mhitarjan napustio Borussiju Dortmund i stigao u Manchester United za 42 milijuna eura.

Trenutni napadački dvojac u najskupljoj momčadi dosadašnjeg prijelaznog roka su Alvaro Morata i Michy Batshuayi. Morata se vratio u Real Madrid iz Juventusa uz klauzulu od 30 milijuna eura, dok je Belgijanac Batshuayi napustio Marseille, koji je za njega dobio 39 milijuna eura, i pojačao Chelsea.

Idealnih 11 dosadašnjeg prijelaznog roka:

Allison - Umtiti, Hummels, Bailly - Kante, Gomes, Sanches, Mhitarjan, Mane - Morata, Batshuayi

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider