Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
podsjeća na legendu

Transfer Barce o kojem nitko ne priča: Za sitniš su dobili rješenje za bolnu poziciju

Čini se kako bi zajednički igrač Barcelone i Betisa mogao već nakon ljeta završiti u Kataloniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok španjolski i katalonski mediji, u nedostatku nogometa, već tjednima špekuliraju o novoj igračkoj križaljci Barcelone, vrlo se rijetko spominje jedan transfer koji je već pred realizacijom. Lautaro Martinez, Neymar, Griezmann i ostali vrište s naslovnica sportskih dnevnika, dok se njegovo ime tek stidljivo spominje.

Riječ je o Emersonu, desnom beku Betisa kojeg su prošle godine zajednički od Atletico Mineira kupili klub iz Seville i Barcelona. Sve više izvora govori kako će taj sjajni Brazilac uskoro nositi dres Barcelone, iako bi prema dogovoru to trebao učiniti tek u ljeto 2021. godine.

gol expired Atletico Madrid oglasio se po pitanju transfera Ivana Rakitića i ohrabrio Milan divider

No odlične igre u zelenom dresu natjerale su vodstvo Barce da požuri s preseljenjem. Podsjetimo, Emerson je prvu sezonu igrao na posudbi u Betisu, a onda su ga zajedno s Barcom otkupili za svega 12 milijuna eura. Na kraju bi Barca trebala platiti cijeli iznos umjesto šest milijuna da ga Betis pusti već ovog ljeta, no to je pravi sitniš.

Koliko je sve blizu dogovora, govori i podatak da će Katalonci staviti Portugalca Nelsona Semeda na transfer-listu ovog ljeta.

Emerson je stigao u Španjolsku s epitetom ''novog Danija Alvesa''. No konstitucijom više podsjeća na legendarnog Maicona. Ove je sezone u Betisu u 24 susreta zabio tri pogotka te upisao pet asistencija.

gol expired Atletico Madrid oglasio se po pitanju transfera Ivana Rakitića i ohrabrio Milan divider

On sam tvrdi da je jako napredovao ove sezone u obrambenom dijelu igre.

''Puno sam naučio u svim segmentima igre otkad sam došao. Što se tiče obrambenih zadataka, tu sam napredovao gotovo dvostruko.''

Pozicija desnog bočnog igrača u Barceloni je i dalje otvorena. Je li on uistinu pravo rješenje, mogli bismo saznati već nakon ljeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider