Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problemi s ozljedama

Hajduk ostao bez dva igrača do kraja sezone: Još dvojica propuštaju Jadranski derbi

U subotu, od 20 sati na rasporedu je posljednji Jadranski derbi ove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Paolo Tramezzani najavio je susret 33. kola HT Prve lige na Poljudu gdje Hajduk dočekuje Rijeku u posljednjem Jadranskom derbiju ove sezone. 

U prethodna tri susreta ove sezone Rijeka je upisala jednu pobjedu, dok su Splićani dva puta slavili s minimalnih 1:0 na Rujevici. Trener Hajduka otkriva da su mu te dvije utakmice pokazale kakvom bi nogometu njegova momčad trebala težiti.

"Bit će to jedna teška utakmica, bez obzira na to što smo bili bolji u posljednja dva susreta. Znamo koliko je važna ova utakmica i sve preostale do kraja sezone. Podsjećam da su naše zadnje dvije utakmice bile ravnopravne, s dosta taktike, zatvorene i nije bilo velikih prilika na obje strane", kazao je Tramezzani i dodao.

"Bila su to dva susreta u kojima smo mi shvatili kakvom nogometu trebamo težiti. To su utakmice koje su nam pokazale put u naredna dva i pol mjeseca i momčad se dobro posložila i pronašla", rekao je Talijan.

Bez dva braniča do kraja sezone

Do kraja sezone Hajduk neće moći računati na dva braniča koja su se teško ozlijedila u protekla dva kola hrvatskog prvenstva. Srećom, u momčad se vraća najbolji igrač Splićana.

"Vraća nam se Livaja nakon suspenzije, dok je Dimitrov upitan do kraja sezone, a Mujakiću prijeti isti scenarij. Pozitivni smo kad je u pitanju oporavak Diamantakosa i Umuta. Nadam se da ćemo ih imati na raspolaganju za Dinamo", otkrio je Tramezzani.

gol expired Kakav osjećaj za zamjene: Niko Kovač ima najbolju klupu u Europi divider

Nakon poraza u Maksimiru, talijanski trener je bio zadovoljan zalaganjem svoje momčadi. Kaže kako su igrači ispunili svoju dužnost.

"Ima jedna stvar koju uvijek kaže svojim igračima na kraju utakmice u kojoj su dali sve od sebe i dobro oznojili dres: da su za mene obavili svoju dužnost. Ponekad to nije dovoljno u pogledu rezultata, ali daje smisao onome što radimo", rekao je trener Hajduka.

Ostvarili smo napredak ove sezone

Na pitanje novinara može li se Hajduk plasirati u Europu, Tramezzani je odgovorio da to pokušavaju ostvariti i da su svjesni napretka koji su već napravili u ostvarivanju tog cilja.

"Svjesni smo naših ciljeva. Pokušavamo ih ostvariti i svjesni smo napretka koji smo ostvarili. Momčad smo koja je u posljednja tri mjeseca u prvenstvu poražena samo od Dinama i Osijeka koji se međusobno bore za titulu prvaka Trebat će nam snaga i smirenost da to ostvarimo", zaključio je trener Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider