Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
težak oproštaj

Totti napušta Romu nakon 30 godina, opleo je po upravi: "Nadao sam se da ovaj dan neće doći"

Totti je napustio Romu nakon duga tri desetljeća.

Emotivni Totti oprašta se od Rome (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon točno 30 godina u Romi Francesco Totti napušta Vučicu. U Romin omladinski pogon stigao je 1989., igrao je do 2017., a nakon završetka igračke karijere u klubu preuzeo je poziciju tehničkog direktora.

Međutim, odlučio je otići iz kluba, a na oproštajnoj press-konferenciji pojasnio je razloge.

"Nadao sam se da ovaj dan nikad neće doći, ali umjesto toga došao je na ružan način. Mislim da sam donio dobru odluku, nikad nisam dobio priliku operativno sudjelovati u radu kluba. Razmišljao sam o ovome mjesecima", rekao je Totti.

"Nije moja krivnja, nisam imao priliku izraziti se, nisu me uključili u tehničke projekte. Držali su me izvan svega", dodao je.

Kakav je odnos Tottija i uprave, dobro govori i podatak da je oproštajnu konferenciju organizirao izvan klupskih prostorija.

"Nastavit ću navijati za Romu, ovo nije zbogom, nego doviđenja. Otvoren sam za povratak, ali pod drugim vlasnicima", rekao je Totti. Vlasnik Rome američki je biznismen talijanskog porijekla James Pallotta. Totti tvrdi da je samo jednom s njim osobno razgovarao.

"Ne želim da netko misli da sam protiv Pallotte ili želim njegov pad jer Roma je Roma, a ostalo je nebitno. Nadam se samo da će od danas promijeniti metode. Želim mu da uspije i vrati Romu gdje pripada – na vrh. Nadam se da će prihvatiti dobre savjete", rekao je.

Rimski Corriere dello Sport piše da je Totti ovom odlukom iznenadio vrh kluba, u kojem su se nadali da će se legendarni kapetan ipak predomisliti i ostati. 

Još nije poznato što će Totti raditi nakon odlaska iz Rome. Na stolu navodno ima ponude za rad u Savezu i Uefi, pa čak i za povratak na teren, iako to ne izgleda kao realna opcija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider