Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SHOWA SONA I KANEA

Tottenham razbio Arsenal i ponovno potpuno otvorio bitku za Ligu prvaka

Tottenham je uz veliku pomoć loših poteza Arsenalovih nogometaša uvjerljivo slavio u derbiju sjevernog Londona.

Harry Kane i Son Heung Min (Foto: Afp)

Tottenham Hotspur ponovno je u igri za mjesto u Ligi prvaka iduće sezone i to nakon što je uvjerljivo savladao svoje glavne konkurente za to, ujedno i svoje najveće rivale, Arsenal. Ipak, mora se priznati kako su im u tome uveliko pomogli obrambeni igrači njihovog protivnika.

Nakon 22. minute izjednačenog susreta, Harry Kane doveo je svoju momčad u vodstvo pogotkom iz kaznenog udarca. Njega je Tottenham izborio nakon što je Cedric Soares neoprezno srušio Sona Heung Mina tijekom ubačaja Kuluševskog.

Tu naravno nije bio kraj glupostima, budući da je nedugo nakon toga Rob Holding za redom skrivio dva prekršaja za dva žuta kartona, oba puta nad sjajnim korejskim napadačem. S igračem više Spursi su vrlo brzo potvrdili pobjedu. Prvo je još jednom pogodio Kane, zapravo potvrdivši udarac glavom Bentancura, dok je Son početkom drugog dijela odveo svoju momčad na nedostižnu prednost. 

Kikseve Soaresa i Holdinga možete pogledati OVDJE.

Do kraja susreta se igra primirila i više nije bilo pogodaka te su oba tima mogla misliti o onome što im slijedi. 

Arsenal i dalje ima sve u svojim rukama, budući da imaju bod više. Oni će u ponedjeljak gostovati kod Newcastlea, dok im u posljednjem kolu na Emirates dolazi Everton. Tottenham će za vikend odigrati domaći susret protiv Burnleya, a onda im još slijedi gostovanje kod Norwicha.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider