Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već su se jednom "opekli"

Sjajni Srbin seli u Englesku? Ne žele ga prodati Juveu, Tottenham će iskrcati 80 milijuna eura

Pretpostavljalo se da će Juventus biti najveći kandidat u utrci za Vlahovićev potpis, ali Juve bi prvo trebao prodati nekoliko igrača, a s time ima problema.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski Tottenham favorit je u utrci za golgetera Fiorentine, Srbina Dušana Vlahovića, ispred Juventusa, Arsenala i Manchester Cityja, objavili su talijanski mediji.

Vlahoviću ugovor s Fiorentinom ističe u lipnju 2023., a budući da je odbio potpisati novi moguće je da ode iz kluba već u zimskom prijelaznom roku, a ako se to ne dogodi onda je gotovo sigurno da će napustiti klub sljedećeg ljeta.

Pretpostavljalo se da će Juventus biti najveći kandidat u utrci za njegov potpis, ali Juve bi prvo trebao prodati nekoliko igrača, a s time ima problema.

Fiorentina se "opekla" s Chiesom

Osim toga, Fiorentina bi radije prodala Vlahovića u inozemstvo negoli ligaškom rivalu Juventusu, koji im je već preoteo Federica Chiesu.

Talijanski mediji procjenjuju da će Fiorentina tražiti 80 milijuna eura za Vlahovića, te da to ne bi trebao biti problem za Tottenham.

Inače, Vlahović je u Fiorentinu došao prije tri godine iz Partizana za odštetu od samo 1.950.000 eura. Odmah u prvoj sezoni je demonstirao svoj golgeterski instinkt, postigavši za Fiorentininu mladu momčad u Primaveri 20 golova. Kad je prebačen u seniore, nastavio se sjajno razvijati i danas je jedan od najtraženijih centralnih napadača u Europi.

Streloviti uspon od dolaska iz Partizana

Za prvu momčad Fiorentine ukupno je u 97 nastupa zabio 39 golova i upisao pet asistencija te je najzaslužniji što su Viole u protekle dvije sezone uspjele sačuvati prvoligaški status. Njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu je narasla do 50 milijuna eura i on je trentno drugi najvrijedniji srpski nogometaš, iza Sergeja Milinkovića-Savića (70 milijuna eura).

No, budući da mu ugovor vrijedi još godinu i pol, Fiorentina je u poziciji da se može cjenkati. Stoga i jesu u Firenci odštetni zahtjev postavili na spomenutih 80 milijuna eura što će Tottenham, kako stvari stoje, bez problema platiti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider