Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
na otoku se nešto kuha

Kovačić odlazi u Tottenham, Arsenal dogovorio zamjenu za Sancheza?

Puno je nogometnih špekulacija na Otoku ove subote, a jedna vrlo zanimljiva tiče se i našeg Matea Kovačića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako prenosi jedan od vodećih engleskih tabloida Daily Star, Tottenham je započeo pregovore s Real Madridom oko transfera Matea Kovačića, za kojeg spreman izdvojiti 25 milijuna eura.

Menadžer Spursa Mauricio Pochettino veliki je obožavatelj lika i djela Kovačića, zbog čega je vrlo "zagrijan" za njegove usluge. Mateo je lani imao vrlo dobru sezonu u dresu Kraljevskog kluba, a jedino na što se može požaliti su dobivene minute na travnjaku. Igrao je dosta kada je Luka Modrić bio ozlijeđen, no u završnici sezone, kada se osvajalo prvenstvo i Liga prvaka, znatno manje.

Real se mora riješiti nekoliko igrača ako želi imati novac za dovođenje Kyliana Mbappea, dok Tottenham mora dovesti zamjenu za Erica Diera, ukoliko on napusti klub, jer je postao prva želja Manchester Uniteda. Jose Mourinho odustao je od Nemanje Matića (Chelsea), te se okrenuo spomenutom Dieru.

Recimo i da Pochettino voli svestrane igrače koji mogu igrati na više pozicija, a upravo je takav naš Mateo.

Kad smo već na Otoku, spomenimo i da je Arsenal u snažnoj ofenzivi, jer nakon Alexandrea Lacazzetta namjerava dovesti i otkriće Monaca iz prošle sezone, Thomasa Lemara. Menadžer Arsene Wenger je povisio posljednju ponudu i samo je pitanje vremena kada će slomiti klub iz Kneževine.

Lemar je prošle sezone u 55 nastupa u svim natjecanjima upisao 14 pogodaka i 17 asistencija, a njegova najjača pozicija na travnjaku je lijevo krilo. To bi istovremeno moglo značiti da je na izlaznim vratima Alexis Sanchez, za kojeg je Manchester City spreman ponuditi kovčege zlata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider