Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spursi moraju misliti

Tottenham je favorit, ali i Mourinho ima glavobolje: Ovo je Dinamova šansa u Londonu

Menadžer Tottenhama Jose Mourinho ima određene probleme u sastavljanju momčadi…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo večeras gostuje na novom White Hart Laneu u prvoj utakmici osmine finala Europske lige. Tottenham slovi kao popriličan favorit na kladionicama u prvoj utakmici. William Hill plaća pobjedu Spursa s 1,33, a Dinama s 9,50.

U hrvatskim kladionicama nešto je drukčiji koeficijent. SuperSport plaća pobjedu Engleza 1,45, a Dinama 9,10. Objektivno jest da je Tottenham veliki favorit na svoje bunjištu, no puno toga će ovisiti o tome koji će sastav Jose Mourinho poslati na travnjak.

Portugalski stručnjak jučer je pohvalno govorio o Modrima, očito je dobro upoznat sa snagom hrvatskog prvaka, no ipak je najavio da će napraviti neke promjene u odnosu na posljednju utakmicu s Crystal Palaceom, koju su Spursi riješili u svoju korist rezultatom 4:1. Tottenham je podigao formu, u pozitivnom je nizu, bilježi četiri uzastopne pobjede, tri u Premierligi i jednu protiv Wolfsbergera u Europskoj ligi.

gol expired Engleze ne zanimaju Petković i Livaković: Pišu samo o jednom igraču koji neće ni igrati divider

Tottenham u nedjelju očekuje veliki gradski derbi s Arsenalom. Iako je Mourinho istakao da u ovom trenutku razmišljaju samo o Dinamu, ipak se može očekivati da je Spursima Arsenal u fokusu i da će Portugalac tako složiti momčadi, odnosno da će pokušati odmoriti neke igrače.

Engleski mediji predviđaju da će Gareth Bale biti na klupi, a da će pored njega sjediti ili Son Heung-min ili Harry Kane. Pretpostavljaju da će to biti Korejac. Mourinho je najavio da će na klupu i Pierre-Emile Hojbjerg, a da je sada red na Tanguyju Ndombeleu, koji je odmarao protiv Palacea.

Dele Alli i Eric Dier vjerojatno će se vratiti u postavu, dok će Moussa Sissoko ili Harry Winks zaigrati uz Ndombelea na jednoj od dvije pozicije pivota. Serge Aurier se oporavio od ozljede i vjerojatno će zauzeti mjesto desnog beka. Hugo Lloris će vjerojatno na vrata prije Joea Harta.

Na još jednu stvar Mourinho će vjerojatno dobro paziti. Naime, Matt Doherty, Hojbjerg i Dele Alli imaju po dva žuta kartona i prijeti im suspenzija. Ako dobiju žuti na večerašnjoj utakmici, neće imati pravo igrati u Zagrebu, a ako u Zagrebu dobiju žuti, neće smjeti igrati u prvoj utakmici četvrtfinala ako Tottenham prođe dalje. Vjerojatno će i taj detalj utjecati na Portugalčev odabir.

Može li Dinamo proći Tottenham?

Ukupno glasova:

Engleski novinari predviđaju da će Mourinho poslati na travnjak sljedeću postavu u formaciji 4-2-3-1:

Lloris; Aurier, Sanchez, Dier, Davies; Sissoko, Ndombele; Lamela, Alli, Lucas; Kane.

Što se tiče promjena, naravno da će puno toga ovisiti o kretanju rezultata. Ako Tottenham ostvari solidnu prednost, Bale i Son možda neće ni ulaziti ili će ući jedan od njih u samoj završnici, dok bi Kane mogao izaći nešto ranije.

Mourinho će imati na klupi 12 igrača i može napraviti pet izmjena. Stoga ima dosta prostora za kalkulacije i doziranje glavnih igrača. Spursima je Arsenal ipak u mislima. Možda je to jako dobra šansa za Dinamo, koji se ne smije predavati ako Englezi rano povedu. Teško da će domaćin juriti visoku pobjedu, prije da će se čuvati za nedjeljni derbi, a Modri bi to mogli iskoristiti u završnici utakmice i postići poneki pogodak.

Tottenham ove sezone ionako prima dosta golova pred kraj utakmice, tako da će biti od velike važnosti da Modri igraju punim gasom do posljednje sekunde jer u nekoliko minuta može se sve okrenuti. Za uzvrat u Zagrebu bitno je postići pogodak u gostima. To nije nemoguća misija, Tottenham prima dosta golova.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider