Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
CONTE 'ODRADIO' BOEHLYJA

Izvršena "otmica" u Premier ligi, utopljenik ostao bez već dogovorenog igrača

Nizozemski napadač Arnaut Danjuma pojačat će do kraja sezone redove Tottenhama, iako je već imao sve dogovoreno s Evertonom.

Arnaut Danjuma (Foto: Afp)

U lovu na mjesto u Ligi prvaka iduće sezone, a pogotovo ako i dalje nastupate u ovosezonskoj, širina rostera često je ključan faktor. Tog su svjesni u Tottenhamu pa su tako doveli pojačanje na deficitarnoj poziciji.

Istina, radi se o poziciji centralnog napadača, gdje imaju jednog od najboljih u poslu, Harryja Kanea, no isti do sada nije imao pravu alternativu i Antonio Conte bi u slučajevima Kaneovog nedostatka bio prisiljen igrače koje koristi na drugim pozicijama stavljati na onu centralnog napadača.

Kane dobiva alternativu

To do kraja sezone više ne bi trebao biti slučaj, budući da je iz Villarreala doveden Arnaut Danjuma.

Ono što je ipak posebno zanimljivo u ovom transferu su okolnosti pod kojima je 25-godišnji Nizozemac zamijenio dres Villarreala onim Tottenhama.

On je naime imao sve dogovoreno s Evertonom. Klubom koji je u međuvremenu dao otkaz Franku Lampardu, menadžeru koji je taj posao dogovorio, no iz njihovog vodstva su tvrdili da transfer Danjume i dalje ostaje te da će on uskoro postati njihov igrač.

Onda se ipak uključio Conte te Danjumu, razočaranog zbog otkaza Lamparda, usmjerio na sjever Londona.

Odlaskom Emeryja pao u drugi plan

Danjuma je inače procijenjen na 35 milijuna eura prema Transfermarktu, no ove sezone ne igra koliko bi želio. U 17 utakmica postigao je šest pogodaka, no ne može se pohvaliti velikim brojem nastupa u početnoj postavi. Posebno otkako na klupi Žute podmornice više nije Unai Emery.

Puno bolji bio je prošle sezone, kad je u 34 utakmice postigao 16 pogodaka. Na Otoku se već iskazao, ali u Championshipu. U sezoni 2020./21. igrao je za Bournemouth te u 33 utakmice postigao 15 pogodaka i upisao sedam asistencija.

Prema dostupnim informacijama, Tottenham će na kraju sezone imati priliku otkupiti njegov ugovor.

Što se tiče Evertona, njihovi problemi se nastavljaju. Prvo moraju pronaći novog menadžera, no pitanje je kako će i taj uspjeti odgovori na neke očite nedostatke u sastavu momčadi, koji su rezultirali ne samo rezultatski nego i dojmom najgorim nogometom u ligi.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider