Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BOMBA OD TRANSFERA

Tottenham doveo čudo od igrača, klinca koji je prošle sezone sve ostavljao bez teksta

Novi igrač Tottenhama je Archie Gray, 18-godišnjak koji dolazi iz Leedsa uz odštetu od 40 milijuna funta.

Archie Gray (Foto: Afp)

U pojačavanje kadra za novu sezonu krenuo je Tottenham, a može se reći kako su odradili jedan blocbuster transfer koji pokazuje kako planiraju dugoročno. 

Doveli su najtraženijeg i najperspektivnijeg mladog engleskog igrača koji je ovog ljeta bio na tržištu.

Supertalent nevjerojatno zreo za 18-godišnjaka

U pitanju je Archie Gray, momak kojeg za 40 milijuna eura dovode iz Leedsa. On je u ožujku napunio 18 godina, ali već na početku prošle sezone ustalio se u udarnom sastavu svoje dosadašnje momčadi.

Ovaj 187 centimetara visoki momak po vokaciji je središnji vezni igrač, no prošle sezone odigrao je veliki broj utakmica na desnom boku, gdje se fantastično snašao u prvom sastavu Leedsa. 

Ukupno je odigrao 44 utakmice u regularnom dijelu sezone te sve tri u kvalifikacijama, koje je Leeds završio porazom od Southamptona u finalu. Kako je Leeds ostao u drugom rangu engleskog ligaškog nogometa, tako je došlo vrijeme da Gray ode tamo gdje mu je mjesto, u Premier ligu.

Postecoglou ima priliku stvoriti momčad za budućnost

Gray je već zaigrao i za U-21 reprezentaciju Engleske te je u dva nastupa upisao po gol i asistenciju, a u Tottenhamu bi trebao odmah dobiti značajnu minutažu.

Menadžer Ange Postecoglou dobio je nešto što raniji menadžera Tottenhama nisu, vrijeme da posloži momčad i stvori rezultat pa tako ima i luksuz davati šanse mladim igračima. Već je prošle sezone pokazao kako tako nešto i inače preferira.

Gattuso i Rodriguez u Milanu 2019. godine Gattusova želja sve dalje od Hajduka? U redu stoje Arapi, bundesligaši… divider

Stipe Miočić i Andrej Arlovski VIDEO UFC se oprostio od jednog od najvećih teškaša svih vremena divider

Sergej Jakirović Jakirović komentirao dolazak Gattusa u Hajduk: "Dovodimo pojačanja, prvi nam je cilj Liga prvaka" divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider