Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traže više novca

Vlasnik Facebooka kupuje Tottenham? Spursi demantirali prodaju kluba

Engleskim medijima proširila se vijest da bi kapital iza kojeg stoji Mark Zuckenberg mogao ući u Tottenham.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju britanskog Sunday Timesa, američka tvrtka Iconiq Capital, iza koje stoji novac osnivača Facebooka Marka Zuckerberga, namjerava kupiti Tottenham za čak 1,2 milijarde eura. Međutim, vodstvo Spursa odmah je demantiralo ovu vijest.

"Nismo u nikakvim pregovorima oko prodaje kluba. Klub se zadužio u bankama kako bi osigurao sredstva za izgradnju novog stadiona. Međutim, nema riječi o ikakvoj prodaji," poručili su iz Tottenhama, čiji vlasnik Joe Lewis trenutno ne planira prodati klub. 

Lewis je kupio kontrolni udio u klubu 2001. godine za svega 25 milijuna eura, a trenutačno posjeduje 85,55 posto dionica. Spursi su se zadužili za 450 milijuna eura u jednoj američkoj banci kako bi izgradili novi stadion koji će zamijeniti nedavno srušeni White Hart Lane.

Iconiq Capital je tvrtka koja upravlja financijama mnogih tvrtki i poduzetnika iz Silicijske doline, a njihov najveći i najpoznatiji klijent je Zuckerberg, čije bogatstvo se procjenjuje na 54 milijarde eura. Tottenham su namjeravali kupiti još 2014., ali Lewis je tada odbio ponudu od oko 900 milijuna eura. Vrijednost Tottenhama navodno procjenjuje na oko 2,2 milijarde eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider