Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nikad viđeno u povijesti

Totalni fijasko UEFA-e: Prvotni ždrijeb Lige prvaka bio je neregularan, evo zbog čega se ponovio

Kao nikad u povijesti UEFA se osramotila na ždrijebu Lige prvaka, koji se morao ponoviti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatan gaf dogodio se UEFA-i na izvlačenju parova osmine finala Lige prvaka. Gaf je bio toliki da je odmah nakon ždrijeba počeo sastanak UEFA-e i klubova o njegovu ponavljanju. Jednom riječju, ždrijeb je bio neregularan i morao se održati novi u 15 sati.

Sve je počelo tako što je Villarreal za protivnika izvukao Manchester United, što nije bilo moguće jer su ta dva kluba igrala u skupini. Postoje dva pravila vezana za ždrijeb osmine finala, a ona glase da ne mogu biti izvučeni klubovi koji dolaze iz iste zemlje ili iz iste skupine.

Nekoliko gafova na ždrijebu

Kronološki poredano, dva gafa dogodila su se i prije negoli je Andrej Aršavin otvorio kuglice. U trenutku kada je izvučen Villarreal, među potencijalnim suparnicima ovog španjolskog kluba pojavili su se Manchester United i Real Madrid, premda je to protivno pravilima ždrijeba.

Zatim je na red došao treći par. Prvo je izvučen Atletico Madrid pa je uslijedila nova lakrdija – na popisu potencijalnih Atleticovih suparnika nije bilo Manchester Uniteda (a moralo je biti), dok je istovremeno bio Liverpool, s kojim je Atletico bio u istoj skupini i nikako nisu mogli biti izvučeni međusobno.

Zbog svega toga Atletico je odmah zatražio objašnjenje UEFA-e, dok je Real Madrid sugerirao da se ždrijeb ponovi od onog trenutka kada je postao neregularan, a to znači nakon što su Madriđani izvukli Benficu, s čime su očito jako zadovoljni.

Sa svih strana su dolazile vijesti kako je ždrijeb neregularan te se prema tome morao ponoviti. UEFA je na kraju to i sama morala priznati.

''Nakon tehničkih problema sa softverom vanjskog pružatelja usluga koji daje upute službenim osobama o tome koje momčadi mogu igrati jedna s drugom, dogodila se značajna pogreška u ždrijebu osmine finala Lige prvaka. Posljedično, ždrijeb je proglašen nevažećim i u potpunosti će se ponoviti od 15:00'', stoji u objavi UEFA-e.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider