Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
'futsal nije nogomet'

Iz Hajduka opleli po ministru Šustaru: 'Skandalozno je što se događa'

U domaćem nogometu, prvoligaši lagano kreću s pripremama za novu sezonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk u sezonu kreće s novim vodstvom, kako na čelu kluba, tako i na trenerskoj klupi. Navijači se pak zasada više koncentriraju na ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara. Smatraju da je glavni krivac da se ne provodi Zakon o sportu i da tako ometa stvaranje pravednijih odnosa u hrvatskom nogometu.

Čelnici Hajduka, Torcide i udruge "Naš Hajduk" sjeli su za isti stol s novim predsjednikom kluba Ivanom Kosom i odaslali žestoku kritiku u pravcu ministra Predraga Šustara.

"Naš Hajduk je prijavio nedavno ministra obrazovanja, znanosti i sporta gospodina Šustara jer smatramo da nije na odgovarajući način radio svoj posao, odnosno da je sprječavao primjenu ZOS-a. Grubo je kršena procedura, ovo je zemlja u 21. stoljeću u kojoj se zakon koji je službeno na snazi svjesno ne provodi. To je skandalozno", rekao je Ivan Rilov, tajnik Udruge Naš Hajduk.

Podsjetimo, HNS je početkom veljače poručio kako se novi Zakon ne odnosi na njih jer više od polovica klubova nema profesionalni status. A u ukupnu brojku klubova pridodali su sve malonogometne tj. futsal klubove.

"Da će toliko daleko HNS otići u tumačenju, da će kazati da je futsal iste vrste kao i nogomet. To stvarno nismo mislili da će se dogoditi, jer se to protivi logici i zdravom razumu. Meni je stvarno ispod časti da ja objašnjavam u čemu je razlika u ta dva sporta", objasnio je Damir Gruić, glasnogovornik Kluba navijača Toricida.

Predsjednik Kos poručio je kako klub stoji uz ovu inicijativu.

"Apsolutno dajemo podršku i potporu. Doneseni se zakoni moraju poštivati i apeliramo na sve mjerodavne da čine u smjeru u kojem tražimo".

A na nogometnom planu, sve se kreće od nule. Sve oči Hajdukovih navijača uprte su u novog trenera Marijana Pušnika, koji je okupio momčad pred početak priprema.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider