Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SLIJEDI ŽESTOKA BORBA

Arsenalova legenda otkrila kojih šest igrača ne smije propustiti niti jednu utakmicu ako žele titulu

Tony Adams smatra da Arsenal nema dovoljno širok roster te da će šest igrača morati odigrati svaku ligašku minutu do kraja prvenstva.

Igrači Arsenala (Foto: Afp)

Posljednja reprezentativna stanka u ovoj nogometnoj sezoni je završila. Slijede nam završnice svih liga, a jedna od najzanimljivijih trebala bi se dogoditi u engleskoj Premier ligi.

Osim nikad napetije borbe za ostanak, gdje čak devet momčadi još uvijek mora strahovati za svoj prvoligaški status, napeto je i na vrhu.

Arsenal ima "pole position", no i više teških zavoja

Deset utakmica prije kraja, Arsenal ima osam bodova više od Manchester Cityja, koji ipak ima i utakmicu manje. Osim toga, slijedi im i međusobni susret koji će se igrati na Etihadu pa ne čudi stav mnogih kako bi borba mogla trajati do posljednjeg kola.

Osim gostovanja kod Cityja, Arsenal ima i preostali raspored na papiru teži od svojih glavnih konkurenata. Osim na Etihadu, gostovat će kod Liverpoola i Newcastlea, momčadi u borbi za mjesto u Ligi prvaka. 

Cityjeva gostovanja su kod Southamptona, Fulhama, Evertona, Brentfora i Brightona, no osim Arsenala niti na svom terenu nemaju više nikoga od vodećih šest momčadi. No, ovog vikenda odmah protiv sebe imaju Liverpool.

Arsenalova prednost je činjenica da su ispali iz svih preostalih natjecanja, dok je City još uvijek u Ligi prvaka, gdje im slijedi dvomeč protiv Bayerna, ali i u FA Cupu, gdje ih u polufinalu čeka Sheffield United.

Cityjeva dulja klupa, ali i (za sada) još četiri utakmice više

Manchester City ima također dulju klupu te bi trebao imati odmornije igrače, budući da Pep Guardiola rotira cijelu sezonu, dok je Mikel Arteta, posebno u prvom dijelu sezone, bio gotovo u pravilu vjeran svojoj savršenoj udarnoj postavi.

Da bi uspjeli u svome naumu i došli do titule prvaka, možda će morati tako i nastaviti. Zapravo, legendarni kapetan kluba Tony Adams smatra da Mikel Arteta mora upravo to napraviti. 

Adams šestoricu igrača vidi kao ključ

U razgovoru za Sun, Adams je otkrio koju šestoricu igrača smatra nezamjenjivima, odnosno koga će to Arteta morati koristiti do samo kraja te nadati kako se isti neće ozlijediti.

To su Bukayo Saka, Martin Odegaard, Gabriel Martinelli, Gabriel Jesus, Thomas Partey i Oleksandr Zinchenko. Jesus, Partey i Zinchenko su već nedostajali u nekim susretima, no Saka i Martinelli su odigrali baš svaki, dok je Norvežanin nedostajao tek jednom. 

Arsenal će iduće sezone, neovisno o raspletu ove sezone, igrati Ligu prvaka i svakako će morati proširiti roster. Napravili su to već ove zime, posebno dovođenjem Trossarda i Jorginha, koji su se jako dobro uklopili, no svakako će toga trebati još. Za osvajanje ovosezonske titule prvaka vjeruju kako im je ovo dovoljno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider