Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAPETAN LUTONA

VIDEO Prošle se godine dva puta srušio na terenu, sad je pokazao kako izgleda defibrilator uz koji se može vratiti

Tom Lockyer dobio je defibrilator koji bi mu trebao spasiti život eventualnog kod novog srčanog zastoja te je odlučio pokazati kako to na njegovom tijelu izgleda.

Tom Lockyer bez svijesti (Foto: Profimedia)

Čak dva puta tijekom prošle godine, kapetan premierligaša Lutona, Tom Lockyer, ostao je bez svijesti tijekom utakmice u kojoj je nastupio.

Prvi put je to bilo u svibnju, tijekom finala kvalifikacija za Premier ligu protiv Coventryja. Tada je došao svijesti već na terenu, ali je na nosilima izveden te odveden u bolnicu.

Prvi put samo otpušten, drugi put jedva preživio

Kako tamo nisu pronašli nikakve zdravstvene probleme zbog kojih bi trebala reakcija, Lockyer se već na pripremama vratio treningu, a onda i u momčad za susrete u Premier lige.

Sve do 16. prosinca, kad se sve ponovilo, ovog puta na gostovanju kod Bournemoutha. Lockyer je ovog puta iznesen te hitno otpremljen u bolnicu, gdje su mu ustanovljene srčane tegobe slične onima kod Christiana Eriksena ili Daleya Blinda.

Lockyer se od onda polako vratio normalnom životu te se gostovao u nekoliko emisija vezanih uz Premier ligu, a ovih je dana otkrio kako još uvijek nije donio odluku o povratku na teren.

On je naime moguć, budući da mu je u tijelo ugrađen defibrilator, s kakvim igraju u dva gore spomenuta nogometaša.

Pokazao gdje se nalazi uređan i kako radi

No, za razliku od njih, Lockyer je odlučio detaljno pokazati kako to sve izgleda.

Naime, uređaj koji mu je ugrađen postavljen je tako da ga se može vidjeti kroz kožu, kao i žica koja vodi sve to srca. Detaljno je to vidljivo u videu koji je objavio Sky Sports.

"Ovo je moj ožiljak iz bitke", rekao je Lockyer, pokazavši dugu liniju ispod njegovog desnog pazuha, nastavivši:

"Ovdje je moj defibrilator. Ovdje ide žica, sve do srca, u slučaju da mora reagirati. To cijelo vrijeme prati moju srčanu funkciju i ako parametri ne budu u normali, šalje mi signal koji će mi stvoriti šok. Baterija traje deset godina, tek toliko rijetko ju moram mijenjati. Vjerujem da mi uređaj nikad neće trebati, ali tu je kao osiguranje."

Još ne zna hoće li se vratiti na teren

29-godišnji velški reprezentativac bio je mrtav dvije minute i 40 sekundi nakon što se srušio u prosincu, a neki liječnici na licu mjesta su smatrali kako su ga izgubili.

Dodao je kako je sretan da mu se to dogodilo na terenu, gdje je mogao dobiti instantnu pomoć, odnosno da mu u drugim slučajevima vjerojatno ne bi bilo spasa.

Upravo zbog toga nije siguran hoće li se vraćati na teren. Ove sezone vjerojatno ne, a hoće li se vratiti od ljetnih priprema, odluka je koju će donijeti zajedno s obitelji. Naime, ovog proljeća trebao bi postati otac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider