Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dilema koja to nije

Tko se bolje snašao u novom klubu – Messi ili Ronaldo? Brojke su zapravo neumoljive

Dvojica najboljih nogometaša novije nogometne povijesti ovog su ljeta promijenila klubove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvo je objelodanjeno da će Lionel Messi karijeru nastaviti u PSG-u, a zatim je u posljednjim trenucima prijelaznog roka kompletiran i povratak Cristiana Ronalda u Manchester United.

Dvije najveće zvijezde, dvojica najboljih nogometaša svijeta u proteklih 15-ak godina tako su promijenila i svi smo iščekivali kako će se snaći u novoj sredini (Messi) odnosno u starom okruženju (Ronaldo).

Situacija se zasad odvija, ako ćemo ih ići uspoređivati, neumoljivo u korist Portugalca.

Messi se u Parizu, premda je u novi klub stigao tri tjedna prije nego li Ronaldo, još uvijek traži. Premda je nastupio u tri utakmice i ukupno odigrao 190 minuta, na svom kontu nema još ni gola ni asistencije. To je očito nešto što ga silno frustrira pa ne čudi stoga njegova reakcija nakon što ga je trener Mauricio Pochettino odlučio zamijeniti.

gol expired Messi zamijenjen, pa se odbio rukovati s trenerom PSG-a, Neymar mu nije dao da puca penal divider

Ronaldo je pak nastavio dokazivati da je jednostavno stroj za golove. Bio je strijelac na svakoj od tri utakmice u kojima je zaigrao za United.

U povratničkom nastupu dvaput je zatresao mrežu protiv Newcastlea, zatim je zabio i u Ligi prvaka na gostovanju kod Young Boysa, a potom i ove nedjelje kod West Hama.

Iako igra u puno jačoj konkurenciji (Premierliga je i dalje svemirski brod naspram Ligue 1) i stariji je od Messija dvije godine i četiri mjeseca, brojke su nedvojbeno na Ronaldovoj strani...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider