Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zidaneovo tajno oružje

Tko je nova Realova zvijezda? Oduševio u prvom startu, u jednoj je kategoriji nedodirljiv

Zidaneov brzi vlak odradio je svoju prvu pravu vožnju po desnoj strani terena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zinedine Zidane promijenio je taktiku u pobjedi protiv Getafea - momčad Real Madrida posložio je u 3-4-3.

Svoje mjesto u novom sustavu pronašao je i Marvin Park, 20-godišnjak koji je na poziciji desnog bočnog započeo svoju prvu utakmicu u dresu Reala. Mladi Marvin dobro se nosio s već dosta iskusnim prvoligaškim igračem Marcom Cucurellom dok nije izašao u 55. minuti zbog ozljede.

Dotad, Zidane je mogao biti zadovoljan svojim potezom: Marvin je imao 6/7 uspješnih duela, 2/2 uspješna driblinga, 83 posto točnih dodavanja... U jednoj je kategoriji nedodirljiv - postigao je maksimalnu brzinu od 33,4 kilometra na sat.

Upravo to i jest najveća odlika tog igrača - nevjerojatna brzina.

gol expired Je li ovo najčudniji korner u povijesti nogometa? Revolucionarna taktika pokazala se efikasnom divider

"On je nogometaš sa sprinterskim nogama. Jedan je od najbržih igrača koje sam ikad vidio", rekao je Alvaro Benito, njegov trener u mlađim kategorijama Reala, koji je ispravno predvidio da će njegov učenik dogurati do Zidanevih prvih 11.

Benito tvrdi da bi idealna pozicija za njega bila ona desnog beka, s koje bi mogao uništavati protivnika svojim neuhvatljivim trkovima, iako je u mlađim kategorijama uglavnom igrao ofenzivnije uloge.

gol expired Moćni Rijekin gazda iz Dubaija već ostvario ono što je najavio neki dan, Osječanin napustio sastanak divider

Taj je nogometaš stigao na školovanje u Real 2016. Rođen je u Palma de Mallorci kao dijete oca iz Nigerije i majke iz Južne Koreje, a igra za mlađe kategorije Španjolske. Nema sumnje da će biti vrbovanja sa svih strana za njegovim reprezentativnim uslugama.

Počeo je u Ciutat de Palmi, a tri godine je, zanimljivo, proveo u akademiji engleskog niželigaša Tranmere Roversa. Uslijedio je povratak u Cuitat, pa još dva manje poznata španjolska kluba, a zatim veliki skok u slavnu Realovu La Fabricu.

La Fabrica je na glasu kao sjajna akademija - gotovo da i nema španjolskog prvoligaša koji u svojim redovima nema bar jedno Realovo dijete. Međutim, polaznici kraljevske akademije rijetko se ustale u udarnim postavama Realove prve momčadi. Vidjet ćemo može li u tome uspjeti Marvin Park.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider