Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brzonogi Poljak

Tko je mladić koji je izluđivao obranu Vatrenih? Bio je izbačen iz kluba, ali Hrvat ga je vratio u život

Nicola Zalewski odigrao je odličnu utakmicu protiv Hrvatske, zabio je pogodak, a i izluđivao je našu obranu svih 90 minuta.

U susretu 4. kola skupine A1 nogometne Lige nacija Hrvatska je u Varšavi odigrala 3:3 protiv Poljske, te tako ostala u igru za plasman u četvrtfinale.

Poljska je povela u samom otvaranju utakmice golom Piotra Zielinskog (5), Hrvatska je preokrenula s tri gola u samo šest minuta preko Borne Sose (20), Petra Sučića (24) i Martina Baturine (26), a onda je krajem prvog poluvremena Nicola Zalewski (45) smanjio na 2:3.

U drugom je poluvremenu Sebastian Szymanski (69) pogodio za konačnih 3:3.

Najbolje ocijenjeni igrač u našim redovima prema Sofascoreu bio je Petar Sučić, dok je kod Poljaka to bio mladi Nicola Zalewski. Krilni napadač izluđivao je našu desnu stranu obrane, a u smiraj prvog poluvremena upisao se u listu strijelaca.

Jurić ga vratio u život

Zanimljiva je priča mladog Zalewskog, prije samo dva tjedna bio je otpisan u klubu, ali u život ga je vratio Hrvat – Ivan Jurić. Splićanin je inzistirao na povratku Zalewskog kada je sjeo na klupu Rome iako su čelnici kluba htjeli Poljaka prodati u Galatasaray.

Poljak je odbio potpisati novi ugovor s Romom i stavljen je u poznatu "TNT" grupu – trenira, ne igra, trenira. Već je bio spreman transfer, Zalewski je spakirao kofere, ali Jurić je stavio rampu.

Zalewski je odrastao u Tivoliju, predgrađu Rima, rođen je u Rimu i cijeli ga život veže za talijansku prijestolnicu. Još kao dječaka prepoznali su ga poljski skauti i privukli da igra za zemlju svojih roditelja. Točnije, Zbigniew Boniek inzistirao je na dovođenju Zalewskog pod poljski stijeg.

Tako je još od kadetske selekcije reprezentativac Poljske, čekaju ga velike stvari, a danas je pokazao zašto je Jurić toliko inzistirao na njemu.

Je li Livaković trebao dobiti crveni karton?

Ukupno glasova:

Zlatko Dalić VIDEO Dalić udario po sucu: "To nije isključenje, a bio je i prekršaj nad Matanovićem" divider

Bruno Marić Bruno Marić o kontroverznom Livakovićevu isključenju: ''Grozim se objašnjenja nekih stručnjaka, neshvatljiva pogreška'' divider

Lewandovski i Livaković Poljski mediji potpuno poludjeli na Livakovića: "Razbojnik napao Lewu, bandit, kur*in sin..." divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX
Dinamov dvojac večeras je briljirao! 🇭🇷💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX