Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko je talijanski krvnik

Propao je u Chelseaju pa spasio karijeru u HNL-u, Inter ga uzeo besplatno kao tinejdžera i prodao za sedam znamenki

Aleksandar Trajkovski srušio je sinoć moćnu Italiju i pogurao Sjevernu Makedoniju na Portugal u odlučujućoj utakmici za plasman na Mundijal.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač Sjeverne Makedonije koji je zanat pekao u HNL-u sinoć je ispisao povijest srušivši europskog prvaka Italiju u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Gosti su bili veliki autsajder na Stadiju Renzu Barberi i proveli su većinu od 90 minuta utakmice na svojoj polovici. Azzurri su tražili pobjednički gol, ali zabio ga je iznenadni junak Aleksandar Trajkovski.

Igrao u Palermu četiri godine

Trajkovski je upravo u Palermu proveo četiri godine svoje karijere, koja je započela kod Branka Laljka u zaprešićkom Interu, a sad je Talijanima srušio san o nastupu na Mundijalu i svoje pogurao u odlučujuću utakmicu za plasman protiv moćnog Portugala.

gol expired Nogometaš Dinama nakon senzacije priznao: ''Još sam u šoku'' divider

To ga je prometnulo u jednu od, ako ne i trenutačno najveću makedonsku nogometnu zvijezdu, a dosad je u svojoj reprezentativnoj karijeri zabio 20 komada u 75 nastupa i drugi je na vječnoj listi strijelaca nacionalne momčadi iza legendarnog Gorana Pandeva.

Četiri od tih 20 zabio je u ovoj kvalifikacijskoj kampanji i pomogao Sjevernoj Makedoniji do drugog mjesta u skupini J iza Njemačke te im također prvi puta u povijesti omogućio dodatne kvalifikacije.

Kao klinac se okušao u Chelseaju

Kao klinac okušao se u Chelseaju, bio je jedan u moru talentiranih tinejdžera s Balkana koje su Plavi doveli u svoje omladinske redove te ih je odveo do pobjede na prestižnom omladinskom turniru Copa Amsterdam 2010. godine.

gol expired Senzacija godine! Makedonija izbacila Italiju iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo divider

Nakratko se vratio u domovinu pa ponovo pokušao u inozemstvu, ovaj put u zaprešićkom Interu. Skautska služba zaprešićkog Intera, koja je uz Trajkovskog dovela i njegova sunarodnjaka Iliju Nestorovskog, dobila je signal iz Makedonije da tamo raste talentirani maloljetnik. Pričekali su njegov 18. rođendan pa ga doveli iz nižerazredne Cementarnice iz Skopja.

Odigrao je ukupno samo 15-ak utakmica u Prvoj HNL, zabio samo četiri gola, a poslije niti tisuću minuta na terenu prodali su ga za 1.100.000 eura u belgijski Zulte Wargem, iako je tad vrijedio samo 50 tisuća eura, što je do danas ostao najveći iznos ikad isplaćen za Trajkovskog u njegovoj karijeri.

gol expired Tuga i bol u Italiji nakon velike senzacije: "Uništeni smo i slomljeni" divider

Poslije sezone u HNL-u prodao se za više od milijun eura

U Belgiji se zadržao nešto dulje i poslije te epizode doselio na Siciliju. Na njoj je igrao četiri godine i dobro upoznao svoje jučerašnje suparnike, prije nego što je 2019. godine s ostatkom profesionalaca u Palermu napustio klub zbog financijskih nepravilnosti zbog kojih su izbačeni iz lige.

Poslije kratke pauze u španjolskoj Mallorci otišao je u Saudijsku Arabiju, u kojoj igra za Al Fayhu…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider