Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Tisuće ljudi dočekale Togoance: Želimo igrati!

Togoanska nogometna reprezentacija vratila se u domovinu nakon što je na njihov autobus u petak u angolskoj pokrajini Cabindi izvršen teroristički napad...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napad strojnicom na autobus koji je prevozio kompletnu togoansku reprezentaciju rezultirao je smrću triju osoba (glasnogovornik i pomoćni trener reprezentacije, te vozač), a nakon izravne naredbe premijera Toga Gilberta Houngba reprezentacije je odlučila otkazati nastup na Afričkom kupu nacija i vratiti se kući.

Izgubili smo ljude, naše prijatelje. Sada smo se vratili obiteljima i vidjet ćemo što će biti

- Emmanuel Adebayor
>> VIDEO: Togo ipak dolazi na Kup nacija, teroristi prijete

BBC izvještava kako je togoansku reprezentaciju na aerodromu u Lomeu, usprkos činjenici da je sletjela u kasnim noćnim satima, dočekalo na tisuće ljudi, među kojima je bio i premijer Huongbo.

Međutim, usprkos činjenici da su se tek vratili u domovinu, napadač Manchester Cityja i kapetan togoanske nogometne reprezentacije Emmanuel Adebayor poručio je nakon povratka da povratak u Angolu i nastup na Afričkom kupu ipak nije posve isključen.

'Odlučili smo se vratiti u domovinu na trodnevno žalovanje. Nakon tog perioda, ako Afrička nogometna federacija (CAF) rezervira naše mjesto, vratit ćemo se i igrati. Izgubili smo ljude, naše prijatelje. Sada smo se vratili obiteljima i vidjet ćemo što će biti', prenosi Adebayorovu izjavu The Sun.

Da bi se Togo uistinu mogao vratiti u Angolu potvrdio je togoanski ministar sporta Christophe Tchao: 'Zatražili smo od CAF-a da nekako organizira da kasnije možemo nadoknaditi propušteno i priključiti se natjecanju.'

Uhićena dva sumnjivca

Angolska je policija u Cabindi uhitila dvojicu muškaraca pod sumnjom da su sudjelovali u terorističkom napadu na autobus s togoanskom nogometnom reprezentacijom. Vijest je objavila angolska nacionalna radijska postaja.

Reprezentacija Toga bila je smještena u skupinu B Kupa nacija uz Obalu Bjelokosti, Burkinu Faso i Ganu, protiv koje je danas trebala igrati prvi susret na turniru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider