Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slovenski Rory Delap

Šokirao Bišćana i njegove igrače: Spektakularno izveo aut i postao hit

Iz susjedne Slovenije dolazi potez kakav se rijetko viđa na nogometnim terenima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igor Bišćan trener je ljubljanske Olimpije s kojom trenutno drži prvo mjesto s istim brojem bodova kao i Maribor, aktualni prvak i sudionik Lige prvaka.

Posljednji izazov Bišćanova momčad imala je protiv fenjeraša Ankanar Hrvatina. U dvoboju prvog i zadnjeg na tablici očekivali bi rutinsko odrađivanje posla, ali Ankanar se pokazao kao tvrd protivnik: Olimpija je slavila s 1:0, a utakmica se mogla i dodatno zakomplicirati da su gosti iskoristili priliku koju im je servirao Tim Vodeb.

On je obilježio utakmicu spektakularnim izvođenjem auta krajem prvog poluvremena. Vodeb je nakon akrobacije ubacio loptu u protivnički peterac i doveo suigrače u odličnu situaciju za postizanje pogotka; vratar je već bio savladan, ali obrana Olimpije u zadnji je trenutak očistila opasnost.

Vodeb je ovim autom mnoge podsjetio na Roryja Delapa, irskog nogometaša i nesuđenog bacača koplja poznatog po dalekometnim autima. Vodeb je svoje izvođenje dodatno začinio akrobacijom; takvo izvođenje auta viđali smo i ranije, ali, priznajemo, nikad na terenima u Hrvatskoj i susjednim državama.

Za popularizaciju ovakvog izvođenja auta često se kreditira estonski nogometaš Rista Kallaste koji je najbolje dane karijere proveo 90-ih godina prošlog stoljeća. Sudeći po videima dostupnima na internetu, Vodeb je akrobatskim izvođenjem auta zabavljao gledatelje i u drugoligaškoj konkurenciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider