Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
već od ljeta

Sada je jasnije zašto je Arsenal doveo obojicu: Otkriveno ime novog trenera Topnika!?

Njemački nogometni stručnjak Thomas Tuchel odbio je ponudu Bayerna, jer je dogovorio bolji posao s Arsenalom, u kojem ga čekaju stari znanci.

Aubameyang i Mhitarjan (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši trener Borussije Dortmund Thomas Tuchel odbio je ponudu minhenskog Bayerna, jer je navodno dogovorio jednu bolju s londonskim Arsenalom! Tako barem prenosi njemački Kicker, koji tvrdi da još ništa nije potpisano, ali da je dogovoreno.

Bayern, čiji je privremeni trener Jupp Heynckes, je silno želio Tuchela na klupi bavarskog diva, no u subotu im je uslijedio hladan tuš, kada je ovaj rekao svoje konačno "NE". Kao razlog je naveo "bolju ponudu europskog top kluba".

Tuchel bi u Arsenalu trebao naslijediti Arsenea Wengera na trenerskoj klupi, iako francuski stručnjak ima ugovor do ljeta 2019. godine. S obzirom na to kako mu ide u Premierligi i da će ukoliko ne osvoji Europsku ligu ponovno ostati bez Lige prvaka, Wenger bi mogao dobiti otkaz već ovoga ljeta.

S obzirom na tu posljednju informaciju, dovođenje Henriha Mhitarjana i Pierre-Emerick Aubameyanga sada još više imaju smisla. Njih dvojica igrali su jednu sezonu pod Tuchelom u Borussiji, te su u njoj kombinirano postigli 62 pogotka i upisali 44 asistencije!

Nakon prve sezone pod Tuchelom Borussia je prodala Mhitarjana Manchester United, koji ga je ove zime "preprodao" Arsenalu. Aubameyang je također ove zime napustio dortmundi sastav i stigao u redove Topnika.

Za pretpostaviti je da će se Wenger maknuti nakon ove sezone, neovisno kako ju završio. Sve ima sve više i više smisla. Wenger će na emociju pokušati izvući najbolje iz svojih igrača do kraja sezone i pokušati dohvatiti naslov u Europskoj ligi, te se dostojanstveno povući i ostaviti menadžersko mjesto mlađem kolegi...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider