Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva tri dana...

Ubojica dječjeg lica proživljava tjedan iz snova i vodi Dansku prema SP!

S dvije vezane pobjede Danska se vratila u ravnopravnu borbu za direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju iduće godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danska nogometna reprezentacija upisala je još jednu veliku pobjedu na svom putu da po prvi put nakon 2010. godine zaigra na Svjetskom prvenstvu. Nakon što je s 4:0 razmontirala Poljsku prije svega tri dana, Danska je danas slavila s 4:1 kod Armenije, te je barem nakratko preuzela vodstvo u skupini ispred Poljaka.

Junak dvoboja bio je 26-godišnji Thomas Delaney, vezni igrač njemačkog Bundesligaša Werdera iz Bremena. On je postigao tri pogotka Armeniji, a jedan je dodao Christian Eriksen.

Delaney je relativno nepoznat pojam u svjetskom nogometu, no njegova posljednja tri dana bila su potpuna ludnica! Podsjetimo, u petak je postigao prvi pogodak protiv Poljske kojim je krenulo demoliranje vodeće reprezentacije u skupini, u nedjelju je proslavio 26. rođendan, a samo dan kasnije je sebi za poklon darovao hat-trick u nacionalnom dresu!

Danska je posljednjih put na velikom natjecanju zaigrala prije pet godina na Europskom prvenstvu, a na Svjetskom prije sedam. Trenutno je vodeća u skupini s istim brojem bodova kao i Poljska, koja doduše ima utakmicu manje na svom kontu. S drugim mjesto u skupini, Danska će, vjerojatno, u dodatne kvalifikacije.

Delaney je u siječnju iz Kopenhagena prešao u redove Werdera, te je u 13 utakmica u proljetnom dijelu sezone postigao četiri pogotka i asistirao za jedan. Pogodak Poljskoj bio mu je prvijenac u nacionalnom dresu u 17. nastupu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider