Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama u Monacu

Potjerao ''previše da bi ih sve imenovao'' pa ga klub suspendirao: Legendarni Henry udaljen iz momčadi

Thierry Henry suspendiran je kao trener Monaca te je njegova budućnost u klubu pod velikim upitnikom.

Thierry Henry (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Thierry Henry momentalno je suspendiran kao trener Monaca, objavio je francuski klub u četvrtak navečer. U ovom trenutku momčad će preuzeti Franck Passi, Henryjev pomoćnik. Konačna odluka o njegovoj budućnosti u klubu bit će donesena u dogledno vrijeme.

Do raskola je došlo nakon što je Henry prebacio nekoliko svojih igrača iz prve momčadi u rezerve, optuživši ih da su više usredotočeni na vlastitu budućnost nego na klub.

Henry je u listopadu zamijenio Leonarda Jardima na klupi Monaca, što je bio njegov prvi službeni angažman kao glavnog trenera jedne momčadi. Legenda Arsenala potpisala je ugovor do lipnja 2021., ali je pobijedila u samo dvije od 12 utakmica u Ligue 1. Također, Francuz nije upisao ni jednu pobjedu pred svojim navijačima.

Monaco je trenutno 19. momčad prvenstva s tri boda zaostatka od sigurne zone koja ne vodi u drugu ligu. Henry je u četvrtak rekao da ih je potjerao ''previše da bi ih sve imenovao''.

''To su trenuci u kojima moramo biti ujedinjeni, gdje se moramo pokazati, moramo biti odlučniji i morasmo biti mentalno jači. Stvorit ćemo malu skupinu koja će imati misiju. S igračima koji žive za klub. Potrebno je brzo izaći iz ove kritične situacije'', izjavio je Henry.

Već se spominje kako bi se na klupu Monaca trebao vratiti čovjek kojeg je Henry zamijenio, Portugalac Jardim.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider