Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi nakon Monaca

Thierry Henry pronašao novi posao: ''Uvijek sam gledao prema tom klubu''

Thierry Henry imenovan je novim trenerom Montreal Impacta u MLS ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši napadač Arsenala potpisao je dvogodišnji ugovor s opcijom produljenja s kanadskim nogometnim klubom Montrealom, koji se natječe u MLS ligi. Henryju je to prvi posao nakon neuspjele avanture u Monacu.

Francuz se tako vraća u MLS, gdje je završio igračku karijeru postigavši 51 gol u 122 nastupa za njujorške Red Bullse od 2010. do 2014. godine.

''Čast je postati novi trener Montreal Impacta i vratiti u se u MLS'', rekao je Thierry Henry za službenu stranicu kluba.

''To je liga koju dobro poznajem i u kojoj sam proveo izvrsno vrijeme. Biti u Quebecu u Montrealu, koji ima iznimno multikulturalno nasljeđe je nešto izvanredno. Uvijek sam gledao prema tom klubu i sada sam tu'', dodao je Francuz.

gol expired Wenger ima novi posao, prvi nakon Arsenala: ''Oduvijek sam želio to raditi'' divider

Henry, koji je također igrao za Juventus i Barcelonu i osvojio Svjetsko prvenstvo s Francuskom 1998., izdržao je samo tri i pol mjeseca u Monacu, nakon što nije uspio pokrenuti momčad nakon odlsaka Leonarda Jardima, koji se kasnije vratio kao Henryjev nasljednik.

''Jako smo sretni što nam se Henry pridružio. Mlad je i dinamičan, vrlo dobro poznaje MLS i ispunjava kriterije koje smo postavili'', rekao je sportski direktor Montreala Olivier Renard.

''Henry će u naš klub donijeti novu dinamiku. Dijeli našu viziju kako želimo uzdignuti ovu organizaciju pomažući nam u postizanju naših ciljeva na terenu i izvan njega'', dodao je predsjednik uprave i izvršni direktor kluba Kevin Gilmore.

Montreal je prošlu sezonu završio na devetom mjestu Istočne konferencije i ukupno na 18. mjestu.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider