Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
iz tevezovog kvarta

Guardiola dovodi buduću zvijezdu, klinca iz Argentine kojem tepaju da je ''novi Messi''

Thiago Almada novo je argentinsko čudo od djeteta, a na meti je Manchester Cityja.

Thiago Almada (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ovog bi ljeta Manchester City opet mogao napraviti veći šoping na nogometnoj tržnici. Nakon što je ove sezone štedio, stigao je tek Riyad Mahrez, za ovaj prijelazni rok krenule su najave mogućih pojačanja.

Engleski mediji pišu kako je City jako zainteresiran za uskoro 18-godišnjeg Thiaga Almadu. Riječ je o tinejdžeru koji igra za argentinski Velez Sarsfield i ove je sezone kao 17-godišnjak u prvoj ligi postigao tri gola te upisao dvije asistencije.

Tepaju mu kako je baš on ''novi Messi'' te da je najbolje što Argentina ima rođeno u ovom stoljeću. Igra na svim pozicijama koje ofenzivni veznjak može zauzeti, od bokova do centralne pozicije iza napadača.

City će navodno za 18-godišnjaka platiti oko 25 milijuna eura, no prvo bi ga trebao smjestiti u Gironu. Problem je radna dozvola, pa bi se jednu sezonu razvijao u španjolskoj Primeri. Naravno, ukoliko Girona tamo ostane, jer još nije osigurala ostanak.

Inače, mladi Thiago rođen je zloglasnoj četvrti Buenos Airesa, Furte Apache otkud je i bivša zvijezda Cityja Carlos Tevez.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider