Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav preokret

VIDEO: Od tragičara do heroja, osvrt na Terzićev najcrnji dan s Dortmundom

Edin Terzić podigao Borussiju do vrha nakon tragičnog kraja prošle sezone.

Edin Terzić (Foto: Afp)

Edin Terzić doveo je Borussiju Dortmund do finala Lige Prvaka. Njegova reputacija nikad nije bila jača, ali prije samo godinu dana, situacija je bila drastično drugačija.

27. svibnja 2023. je datum kojeg svaki navijač dortmundskog kluba želi zaboraviti. BVB se doveo u poziciju u kojoj je pobjeda na zadnji dan značila osvajanje Bundesliga naslova nakon 11 godina. Sve što je bilo potrebno jest pobjeda nad Mainzom pred vlastitim navijačima.

Mainz, nije imao nikakvih rezultatskih aspiracija na zadnji dan njemačkog prvenstva te se očekivala jednostavna pobjeda BVB-a, ali igrači Mainza uživjeli su se u ulogu antagonista i izveli nemoguće.

Utakmica je počela na najgori mogući način te se Dortmund našao u rezultatskom deficitu nakon samo 15 minuta. Dobili su šansu za povratak u utakmicu 4 minute sa bijele točke, ali Sebastian Haller nije uspio kapitalizirati na zlatnoj prilici.

Stvari su se pogoršale samo pet minuta nakon, kada je Karim Onisiwo udvostručio prednost Mainza. Westfalenstadion našao se u šoku, ali još uvijek je bilo vremena za preokret. 

U drugom poluvremenu se nije puno promjenilo, BVB je nastavio održavati pritisak, ali obrana Mainza nije posustajala. Napokon je Guerreiro pogodio sa ruba šestnaesterca u 69. minuti za 1:2, ali Dortmund je trebao pobjedu.

Unatoč nevjerovatnoj količini pritiska, gol nije stizao. Nicklas Sule zabio je za 2:2 u 96. minuti, no bilo je prekasno. Bayern Munchen postao je prvak 11. godinu zaredom.

Westfalenstadion ostao je u suzama, ali podrške za Edina Terzića i njihove miljenike nije nedostajalo.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider