Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bayern sredio Barcu

Perišićeva asistencija za važan bod Tottenhama, Tudorov Marseille izgubio u Njemačkoj

Kompletirano je peto kolo Lige prvaka u skupinama A, B, C i D.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petom kolu Lige prvaka hrvatski reprezentativac Ivan Perišić upisao je asistenciju u remiju Tottenhama i Sporting Lisabona od 1:1.

Marseille, kojeg vodi Igor Tudor, poražen je u gostima kod Eintracht Frankfurta sa 2:1 dok je Bayern uvjerljivom pobjedom na Camp Nouu s 3:0 ispratio Barcelonu u Europsku ligu.

Bavarci su i prije ovoga kola osigurali prolaz, a ovom pobjedom i jedinicu. Barca je pak prije početka susret doznala da je ostala bez osmine finala nakon što je Inter u Milanu porazio Viktoriju Plzen sa 4:0.

Bayern je poveo u 10. minuti golom Sadio Manea. Gnabry je sjajnom loptom pronašao senegalskog napadača, koji je za nekoliko centimetara izbjegao zaleđe, a potom izbio pred Barcinog golmana i zabio za 1:0. U 31. minuti nakon još jedne kontre zabio je i Eric Maxim Choupo-Moting.

U 44. minuti engleski sudac Anthony Taylor je dosudio kazneni udarac za Barcu nakon što je De Ligt srušio Lewandowskog. Međutim, nakon VAR provjere promijenio je svoju odluku. Konačnih 3:0 postavio je Benjamin Pavard u sudačkoj nadoknadi. Josip Stanišić je igrao za njemački sastav od 79. minute.

Barcelona seli u Europsku ligu

U drugom susretu iz ove skupine Inter je pred svojim navijačima pobijedio Viktoriju Plzen sa 4:0 osiguravši plasman u osminu finala. Za milanski sastav strijelci su bili Henrik Mhitarjan (35), Edin Džeko (42, 66) i Romelu Lukaku (87). Hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića i dalje zbog ozljede nema u Interovoj momčadi.

Uoči zadnjeg kola u ovoj skupini sve je jasno. Bayern je prvi sa 15 bodova, Inter ima 10, Barcelona ima četiri boda i kao sigurna treća nastavit će ovosezonsku avanturu u Europskoj ligi, dok Viktoria ostaje zadnja i završava svoj europski put.

Tottenham i Sporting su nakon velike drame odigrali 1:1. Gosti su poveli u 22. minuti golom Marcusa Edwardsa. Engleski veznjak, koji je četiri godine bio član Tottenhema, međutim nikada u redovima Spursa nije dobio pravu priliku, je povukao s centra, te sjajno opalio sa 20-taka metara svladavši Huga Llorisa. U 42. minuti gosti su i drugi put zatresli mrežu Tottebhama, no Sebastian Coates je zabio rukom za što je "nagrađen" žutim kartonom.

Tottenham gubio, Perišićev ubačaj i Bentancur ih spasili

U nastavku susreta Spursi su jurili izjednačenje, a gosti prijetili kontrama. U 78. minuti sve je moglo biti gotovo, Flavio Nazinho je u istoj minuti imao dvije sjajne prilike, ali nije najbolje reagirao. Tottenham je uspio izjednačiti u 80. minuti golom Rodriga Bentancura nakon što je Ivan Perišić ubacio iz kornera.

Domaćin na tome nije stao, jurio je pobjedu koja bi mu osigurala prolaz, ali Eric Dier i Heung-Min Son su propustili sjajne prilike. U petoj minuti nadoknade Harry Kane je zabio za 2:1 izazvavši ludnicu na stadionu londonskog sastava, ali je pogodak nakon tri minute video analize ipak poništen zbog zaleđa. Perišić je igrao cijeli susret za domaćine.

Ludnica u skupini

Eintracht Frankfurt i Marseille našeg Igora Tudora su odigrali odličnu utakmicu, posebice prvo poluvrijeme. Na koncu je završilo 2:1 za njemački sastav, no OM još uvijek može dalje, ako na svom travnjaku pobijedi Tottenham koji je odigrao 1:1 protiv Sportinga.

Eintracht je poveo već u trećoj minuti golom Daichija Kamade, a već u 19. minuti je moglo biti 2:0, no Christopher Lenz nije uspio iskoristiti zicer. Marseille je izjednačio lijepim golom Mattea Guendouzija u 22. minuti, međutim samo pet minuta kasnije njemački sastav je stigao do nove prednosti, a pogodio je Randal Kolo Muani. U nastavku susreta bilo je niz prilika na obje strane, ali ne i golova.

Za domaći sastav su Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić odigrali cijeli susret.

Uoči zadnjeg kola Tottenham vodi sa osam bodova, Sporting i Eintracht imaju po sedam, a Marseille šest. U zadnjem kolu Marseille će dočekati Tottenham, a u Lisabonu će igrati Sporting i Eintracht.

Napoli i Liverpool odlučuju o broju jedan u skupini A

U skupini A Napoli je pobijedio Rangers sa 3:0, a istim rezultatom je Liverpool u Amsterdamu porazio Ajax.

Za Napoli su zabili Giovanni Simeone (11, 16) i Leo Ostigard (80). Borna Barišić je igrao za Rangers od 76. minute, a Antonio Čolak od 68.

U drugom susretu Liverpool je identičnim rezultatom porazio Ajax. Domaćin je otvorio utakmicu sjajnom prilikom Stevena Berghuisa u trećoj minuti, međutim nije imao sreće, pogodio je desnu stativu. Liverpool je poveo u 42. minuti. Jordan Henderson je nabacio u šesnaesterac, a loptu je dočekao Mohamed Salah pogodivši u donji desni kut. Samo dvije minute kasnije moglo je biti i 2:0. no Darwin Nunez nije iskoristio veliku šansu, pogodio je lijevu stativu. U nastavku susreta Darwin Nunez (49) i Harvey Elliott (52) su zabili za Redse.

Napoli i Liverpool idu dalje, a u zadnjem kolu će na Anfieldu odlučiti o pobjedniku skupine. Napoli ima tri boda više, a prvu utakmicu je dobio 4:1. Ajax je treći s tri boda, dok je Rangers na nuli.

Atletico Madrid ispao iz Lige prvaka

U skupini B Atletico Madrid i Bayer Leverkusen su odigrali 2:2, a domaćin je u devetoj minuti nadoknade imao kazneni udarac kojeg Yannick Carrasco nije realizirao ostavši bez plasmana u osmini finala.

Bayer je vodio 1:0 i 2:1, no Atletico je dva puta izjednačio, a potom imao priliku za pobjedu koja bi ga ostavila u igri za prolaz osminu finala. Ovako je ostao bez prilike za prva dva mjesta. Za Apotekare su zabili Moussa Diaby (9) i Callum Hudson-Odi (29), a za Atletico Yannick Carrasco (22) i Rodrigo de Paul (50).

U ranije igranom susretu Porto je u gostima sa čak 4:0 svladao Club Brugge koji je u prošlom kolu osigurao osminu finala, a ovom pobjedom to je uspjela i portugalska momčad.

Club Bruggeu ovo nije bio samo prvi poraz u Ligi prvaka ove sezone, već i prvi primljeni golovi. Za Porto su pogađali Taremi u 33. i 70., Evanilson u 57. i Eustaquio u 60. minuti. Inače, u 51. minuti, kod 1:0 gostiju, domaći igrač Lang nije realizirao jedanaesterac za izjednačenje.

Uoči zadnjeg kola vodi Brugge sa 10 bodova, Porto ima 9, Atletico 5, a Bayer 4. U zadnjem kolu sastaju se Porto - Atletico i Bayer - Club Brugge.

Skupina A

Ajax - Liverpool 0:3 (Salah 42, Nunez 49, Elliott 51)

Napoli - Rangers 3:0 (Simeone 11, 16, Ostigard 80)

Skupina B

Club Brugge - Porto 0:4 (Taremi 33, 70, Evanilson 57, Eustaquio 60)

Atletico - Bayer 2:2 (Carrasco 22, De Paul 50 / Diaby 9, Hudson-Odoi 29)

Skupina C

Inter - Viktoria Plzen 4:0 (Mkhitarjan 35, Džeko 42, 66, Lukaku 87)

Barcelona - Bayern 0:3 (Mane 10, Choupo-Moting 31, Pavard 90+5)

Skupina D

Tottenham - Sporting 1:1 (Bentancur 80 / Edwards 22)

Eintracht - Marseille 2:1 (Kamada 3, Kolo Muani 27 / Guendouzi 22)

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider