Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
modrićev nasljednik?

Velikani "poludjeli" za veznjakom budućnosti: Žele ga Pep i Zidane, ali Juve je u prednosti

Najveći europski klubovi spremni su se "potući" za perspektivnog mladog igrača Lyona.

Tanguy Ndombele (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sprema se veliki transferni rat ovoga ljeta, a meta je 22-godišnji veznjak Lyona Tanguy Ndombele.

Ovaj mladi Francuz, koji je već odigrao četiri utakmice za A selekciju svjetskih prvaka, po Transfermaktu vrijedi 50 milijuna eura, ali njegova cijena mogla bi biti i viša kada počne aukcija.

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas potvrdio je da vlada velik interes za njegovim veznjakom, a da je u prednosti Juventus. Međutim, to ne znači da će Ndombele završiti u Staroj dami.

Juventus ima priliku, ali ima li novca?

"Istina je da ga Juventus traži, ali tu su i PSG, Manchester United i City. Iskreno, volio bih ga vidjeti u Juventusu s Miralemom Pjanićem, igračem čiju smo karijeru lansirali u Lyonu, a još sam jako vezan za njega", rekao je Aulas torinskom Tuttosportu.

"Vidjet ćemo što će biti, neću govoriti o novcu. Ekonomski parametri najvažniji su kod prodaje igrače, ali prodao bih ga predsjedniku Juventusa Andrei Agnelliju kada bi sve ponude bile jednake", dodao je.

Dakle, ako Juventus ''mečira'' ponude za Ndombelea, mladi veznjak postat će njihov igrač. Vidjet ćemo može li se Juve natjecati s ostalim teškašima koji ne štede, a prema posljednjim informacijama, u baru je uplivao novi veliki krokodil.

Zidane traži Modrićeva nasljednika?

Novinar Mundo Deportiva Francisco Aguilar javlja da bi Zinedine Zidane volio vidjeti Ndombelea u Kraljevskom klubu, o čemu su još ranije pisali pojedini španjolski mediji. Očekuje se da će Real odriješiti kesu ovoga ljeta i napraviti veliki remont momčadi, pa bi se trebalo pronaći novca i za mladog veznjaka.

Ndombele bi mogao biti idealna zamjena za Luku Modrića, koji se približava sutonu karijere. Mladi Francuz igra na poziciji centralnog veznjaka, a podjednako briljira u oba smjera.

Sjajan je dribler i dodavač, s tim da je i vrlo okomit i često se odlučuje na ključna dodavanja prema zadnjoj trećini. Pored toga, odličan je u presijecanju i oduzimanju lopti. Zbog kombinacije fizičkih predispozicija i tehnike zaradio je usporedbe s Paulom Pogbom, ali predsjednik Aulas smatra da bi mogao biti i bolji.

"Pogba je bio vođa na putu Francuske do svjetskog zlata, ali je, što je normalno, ove sezone, platio danak zbog Svjetskog prvenstva. Ndombele je bio produktivniji ove sezone i po meni je kompletniji igrač", rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider