Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spominju i Zvonu Bobana

Talijanski mediji oduševljeni Milanom: "Demonstracija moći, uništili su Dinamo"

Očekivano, talijanski mediji jako su zadovoljni trijumfom njihova aktualnog prvaka u utakmici u kojoj su imali imperativ pobjede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po završetku utakmice Dinamo - Milan (0:4) pregršt je hvalospjeva bilo u talijanskim medijima.

Talijani su oduševljeni prije svega izvedbom njihova prvaka na Maksimiru, u dvoboju u kojem su Rossoneri imali imperativ pobjede nakon što u prethodna dva kola nisu uzeli niti bod u susretima s Chelseajem.

"Demonstracija Milanove snage, sad je i remi sa Salzburgom dovoljan za plasman u drugi krug. Dinamo od prosinca nije izgubio kod kuće, a Rossoneri su ih razbili", piše u uvodu La Gazzetta dello Sport.

Gazzetta o Bobanovim izjavama

Ovaj list se dotaknuo i legendarnog kapetana hrvatske reprezentacije, bivšeg igrača Dinama i Milana.

"Nakon ovakve utakmice možda će Zvonimir Boban preispitati svoje izjave o Milanu koji 'tek treba postići dobro definiranu taktičku strukturu'. Ova Piolijeva banda nije navikla na bilo kakve špekulacije, vidjelo se to i u Zagrebu gdje su žestoko tražili peti pogodak. Cijela momčad je nastupila sa zrelošću potrebnom za igranje u Europi, ovo je odlučan iskorak", pišu Talijani.

Corriere dello Sport u prvi plan ističe značaj osvajanja sva tri boda.

"Još samo jedan bod dijeli Piolijevu momčad od prolaska u osminu finala Lige prvaka. Milan je uništio Dinamo! Nakon 31 službene ligaške i kup-utakmice završen je Dinamov niz koji je trajao od prosinca 2021. Previše je evidentna bila tehnička nadmoć Milanovih igrača, a da nije bilo brojnih pogrešaka, rezultat je mogao biti i uvjerljiviji."

"Gabbia otvorio autocestu Rossonerima"

Evo kako je utakmicu prokomentirao Tuttosport:

"Milan je dominirao, srušio Dinamo i sad mu u zadnjem kolu dva od tri moguća ishoda odgovaraju za prolaz u osminu finala. Pobjeda u Zagrebu nije bila upitna."

Corriere della Sera piše:

"Noć koja je podsjetila na stari Milan. Hrabrost, srce i poker golova. Osmina finala Lige prvaka je pred vratima, gol pričuvnog igrača Gabbije je otvorio Rossonerima autocestu prema pobjedi. Da su Pobega, Krunić i Rebić bili malo prisebniji, rezultat je mogao biti još uvjerljiviji", zaključuju Talijani.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider