Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kapetan u svom godištu

(Ne)očekivani kraj priče koja se zakotrljala na Jadranskom derbiju: Hajduk doveo talentiranog dječaka iz Rijeke

Talentirani dječak Toni Vuković prešao je iz Rijeke u Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kompletiran je transfer na relaciji RijekaHajduk. Novi član Akademije Majstora s mora postao je 11-godišnji Toni Vuković.

Ovaj dječak dospio je u žižu zanimanja poslije nedavnog Jadranskog derbija na Rujevici gdje je Hajduk slavio 3:2 postigavši pobjednički pogodak u 98. minuti.

Toni je bio jedan od sakupljača lopti i nalazio se iza onog gola na koji je u drugom poluvremenu napadao Hajduk. Kad je Marko Livaja iz jedanaesterca zabio za 2:2, a potom i Jan Mlakar za preokret i pobjedu, Toni je dječački razdragano proslavio te golove, ne krijući za koga navija.

Ubrzo je postao pravi hit na društvenim mrežama, a dijelu navijača Rijeke to se nije svidjelo pa se Tonijeva obitelj suočila s prijetnjama, a njemu je poručeno kako bi najbolje bilo da neko vrijeme ne dolazi na treninge u Rijekin omladinski pogon gdje je bio kapetan i ponajbolji igrač u svom godištu (2010.).

Inače, u obitelji Vuković svi su hajdukovci, baš kao što je to slučaj kod mnogih drugih u Rijeci gdje Hajduk ima veliki broj pristaša. Otac Željko i majka Gabrijela su, nakon što se situacija smirila, zatražili ispisnicu iz Rijeke, a paralelno je stigao poziv s Poljuda.

"Imali smo njegovo ime zapisano već u bilježnici, čestitam svojim trenerima i skautima", izjavio je Boro Primorac, voditelj Hajdukove Akademije.

"Igra zadnjeg veznoga i super je što smo doveli dijete koje ima kvalitet za Hajduk. On će se sredinom siječnja uključiti u rad svoje generacije, koju vodi trener Roko Španjić. To nam je baš darovito godište", kazao je Mate Radić, koji je operativno imao ključnu ulogu u cijeloj priči. Otac i majka nakon svega ne žele više negativne tonove.

"Ja sam takav čovjek da nikome ništa ne zamjeram, ali svašta smo prošli. Imali smo podršku od mnogo ljudi koje poznajemo, a i od 80 posto roditelja čija djeca su s našim igrala u pomlatku Rijeke."

Obitelj Vuković dočekana je u Splitu na sjajan način, a ove subote s njima se pozdravio i Marko Livaja. Prije odlaska na derbi u Maksimir, Livaja je došao na travnjak i tamo se zagrlio s Tonijem koji je bio van sebe od sreće. Na polugodištu će ovaj dječak promijeniti školu i šesti razred će nastaviti pohađati u Splitu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX