Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakav stožer

Bivši Messijev suigrač preuzeo Albaniju, pomoćnik će mu biti ikona koja je probušila Ladića "s centra"

Sylvinho je preuzeo klupu Albanije, a pomoćnik će mu biti Doriva

Sylvinho (Foto: Afp)

Brazilski nogometni stručnjak Sylvio Mendes Campos Junior, poznatiji kao Sylvinho (48) izabran je za novog izbornika albanske nogometne reprezentacije, objavio je tamošnji nogometni savez (FSHF).

Sylvinho je potpisao ugovor na 18 mjeseci, a za kormilom albanske vrste naslijedit će Talijana Edoarda Reju, koji tijekom svog trogodišnjeg mandata nije uspio odvesti momčad niti na jedan veliki turnir.

"Imamo veliku želju napraviti dobar posao, donijeti pozitivne rezultate i odvesti albansku reprezentaciju na mjesto koje joj pripada", rekao je Sylvinho, koji je nedavno bio trener Corinthiansa. Prvi trenerski posao imao je u Lyonu, no dobio je otkaz u listopadu 2019. nakon svega šet mjeseci.

Pomoćnici Doriva i Zabaleta

Tijekom igračke karijere nastupao je za Corinthians, Arsenal, Celtu, Barcelonu i Manchester City, dok je za brazilsku reprezentaciju upisao šest nastupa.

Albanija će u kvalifikacijam za EP 2024. igrati u skupini s Poljskom, Češkom, Moldavijom i Farskim Otocima.

"Znamo da je to vrlo uravnotežena i komplicirana skupina, a naš cilj je plasman na EURO", rekao je Sylvinho kojem će pomoćnici biti Brazilac Doriva i Argentinac Pablo Zabaleta.

Albanija je do sada nastupila na samo jednom velikom natjecanju, EP-u 2016. u Francuskoj gdje je osvojila treće mjesto u skupini iza Francuske i Švcarske, a ispred Rumunjske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider